BC Luleå och Nåiden bygger vidare


Joakim Lindström, Nåiden Bygg, delade ut priset till matchens lirare, Brandon Rozzell (BC Luleå) och Axel Nordström (Uppsala Basket). Foto: Johan Sandström (BC Luleå)

Nåiden Bygg och BC Luleå förlänger sitt samarbetsavtal över nästa säsong också.

BC Luleå är väldigt glada över det förlängda samarbetet och Nåiden är självklart belåtna med samarbetet och BC Luleås sportsliga resultat och hoppas på en förlängning av årets slutspel.

Nåiden Bygg ansvarade för den tidigare ombyggnationen av Luleå Energi Arena.

 

LULEÅ ENERGI ARENA / LULEÅ

Färdigställt: 2013 Arkitekt: Arkitekthuset Monarken

Om och tillbyggnad av den gamla Pontushallen som förutom ett helt nytt utseende även fick ett nytt namn på köpet. Den nya multiarenan är tänkt att kunna användas för ett flertal verksamheter – från den stora landskampen i basket, seriematcher, träningar, tävlingar, konserter, mässor och ungdomsidrott. Sammanlagt är det drygt 100 olika föreningar inom olika idrotter som huserar i arenan, bland annat Luleås två elitlag i basket, Northland och LF Basket. På insidan av arenan skapades större ytor och bättre sikt än tidigare. Läktarplatserna gjordes mobila för att enkelt kunna anpassas till olika idrotter och andra event. Förutom idrottsfaciliteter har arenan även fått en restaurang med över 200 sittplatser. Det största ingreppet i den tidigare konstruktionen var att takstolarna i betong byttes ut mot en ny konstruktion i stål under det nya taket som ska klara tunga snölaster. Den nya arenan kommer även att bli billigare i drift med bland annat lägre energikostnad.

Om oss

OM NÅIDEN BYGG

Nåiden Bygg är ett helägt dotterbolag till Nåiden AB. Bolaget är ett privatägt norrbottniskt företag som verkar inom bygg- och anläggningssektorn i övre Norrland. Bolaget är ett av Sveriges 25 största byggföretag* med en omsättning på 610 Mkr och 142 anställda. Företaget bygger framgångarna på en effektiv och yrkesskicklig organisation som tar ansvar och bygger förtroenden i alla led. Det ger kunder ett väl utfört arbete till marknadsanpassade priser.

Nåiden AB bildades 1974 och har utöver entreprenadverksamheten även ett fastighetsbestånd via dotterbolaget fastighetsbolaget Igeln.

* Enligt Svenska Byggindustrier. Läs mer på www.bygg.org

Nåiden

[nåid] Person med övernaturlig kraft och förmåga. Nåiden är samernas schaman och kan färdas i ”den andra världen” för att därifrån exempelvis ta reda på vad framtiden bär i sitt sköte…

Lasse Mikkelsson
[email protected]
Dela på Facebook