Finalserien fortsätter…


Anzuluni levererade återigen en stabil insats genom att göra 26 poäng. Men till skillnad från lördagens match räckte det inte för att ge BC Luleå en vinst, vilket hade varit lika med SM-guld. Men med endast en match ifrån guldet väntar en spännande hemmamatch för BC på onsdag.

Efter att BC Luleå storspelade i lördags och tog en tredje seger i finalserien mot Södertälje Kings stod det klart att de hade chansen att vinna SM-guld i kvällens bortamatch. Med tre raka segrar från BC i finalserien var det, trots Kings hemmaplansfördel, mycket som tydde på att norrbottenslaget skulle fortsätta sin segersvit och ta även den fjärde matchen.

De två första finalmatcherna startade BC Luleå väldigt dåligt och Södertälje tog båda gångerna kommandot snabbt, så blev fallet även idag när BC hade svårt att göra poäng. Södertälje inleder matchen med att göra 20-4 de 7 första minuterna. BC är iskalla, man kommer sällan igenom Kings tuffa försvar och när lägen uppstår finns det ingen som klarar av att sätta bollen.

BC har två gånger tidigare kommit tillbaka efter en dålig start för att sedan fortsätta och vinna matchen. Man förlorar till slut första perioden med 25-12 för att sedan och kunna påbörja sin comeback i period två.

I första halvan av matchen där BC hade svårt att hitta någon i laget som var het och kunde sänka de tuffare skotten klev Yannick Anzuluni fram efter 10 spelade minuter och tog ansvar för att ge sitt Luleå en chans att komma tillbaka i matchen. Anzuluni stod för 10 poäng i andra perioden som BC Luleå vinner med 27-22.

BC Luleå var nära på att ta ledningen innan halvtid. Och efter att ha reducerat Södertäljes ledning till endast 4 poäng i andra perioden leder hemmalaget med 47-39.

Tom Lidén som har haft en tung finalserie och svårt att sätta sina skott vaknade till liv i andra halvlek. Med både Lidén och Anzuluni som sätter sina skott måste Kings större spelare ut på golvet för att spela försvar, vilket öppnar upp tresekundersområdet för resten av Luleå. Med BC:s stora killar som sänker sina skott fortsätter Luleå att sniffa efter ledningen med bara några poängs marginal.

Tyvärr slutar kvällens guldchans för BC Luleå där… Södertälje återtar kommandot och avgör matchen med att göra en 13-0 run på BC i mitten av tredje perioden. Med Davis Lejasmeiers i spetsen för Kings i första halvleken tog nu Bizaca och Brothers över poänggörandet och stod ensamma för många tuffa hoppskott över Luleås försvar.

Även om det flera gånger kändes som att BC var på väg att komma tillbaka i matchen lyckades Södertäljespelarna alltid svara med att göra poäng och behålla sin komfortabla ledning. För att kunna göra en andra comeback i matchen hade Luleålaget behövt starkare prestationer av två av finalseriens bästa spelare, det vill säga Quinton Upshur och Brandon Rozzell.

BC:s fortsatte försöka komma ikapp Kings i hela fjärde perioden, men hemmalaget såg alltför starka ut. När man lyckades plocka bort 2/3 utav Luleås fixstjärnor samtidigt som man aldrig hade problem med att producera poäng framåt såg Södertälje tämligen ohotade ut.

Det var inte förrän i sista minuten som BC lyckades reducera ledning till under 10 poäng. Med bänkspelarna på plan och inget att förlora började BC att sätta sina skott och snyggade till siffrorna rejält. Andersson, Rönnqvist och Kearney sköt tillsammans i några tuffa treor som gjorde att BC Luleå till slut förlorade med endast 96-90 i något som egentligen var en mycket ojämnare sista period.

Tim Kearney avslutar matchens på snyggast möjliga sätt med att göra 13 poäng de sista tre minuterna, han gör totalt 18 poäng på lite drygt 11 spelade minuter. Anzuluni var klart bäst hos gästande BC Luleå när han fortsätter vara het från 3-poängslinjen, poängbäst i matchen stod han för 26 poäng med hög procent inom samtliga kategorier.

Matchfakta

Södertälje – BC Luleå 96–90 (25–12, 22–27, 25–17, 24–34)

BC Luleå leder med 3–1 i matcher.

Poäng

Södertälje: Toni Bizaca 26, Darien Brothers 22, Davis Lejasmeiers 16, Thomas Kalemba-Massamba 14, Nicholas Spires 11, Adam Ramstedt 2, Delvon Johnson 2, Filip Kovacek 1.

BC Luleå: Yannick Anzuluni 26, Tim Kearney 18, Tom Lidén 15, Adam Rönnqvist 9, Brandon Rozzell 8, Denzel Andersson 7, Anton Saks 4, Quinton Upshur 3.

Matchstatistik

Joar Mikkelsson
[email protected]
Dela på Facebook