Guldfirande på Nytorget


Ett hundratal lulebor trotsade snålblåsten och samlades på Nytorget på torsdagseftermiddagen för att fira guldhjältarna i BC Luleå. Här följer några bilder från eventet.

Foto: Mattias Pettersson, BC Luleå

 

Gammelstadsonen Jonathan Larsson ”high-fivar” några av lagets fans framme vid scenkanten medan medlemmar ur klacken bränner av en nödfackla.

 

21-årige Andreas von Uthmann har redan ett par säsonger i klubben. I takt med att rutin och självförtroende ökar kommer han att få viktigare och viktigare roller att anta på en basketplan. Detsamma gäller förstås den mycket lovande centern Denzel Andersson i bakgrunden.

 

Silverblänkande och vacker står den äntligen här i Luleå: SM-bucklan!

 

Guldmakare Håkan Larsson är en av landets mest rutinerade basketmästare. Av klubbens åtta SM-guld har assisterande coachen varit delaktig i minst sex. Ett som coach och resten som spelare.

 

Vi skriver 11 maj 2017, men publiken fick gott finna sig i att bära vintermundering under firandet. Tre grader varmt, mulet och Luleås eviga blåst gav ingen vårmysig inramning precis. Få av de luttrade norrbottningarna verkade störas av detta faktum. De solade sig i guldglansen som kom från scenen istället för i solstrålar.

 

Eduardo ”Eddie” Carazana. Materialförvaltare och team manager med hinkvis av rutin och en hel bunt SM-guld på meritlistan.

 

I förgrunden lagkaptenen Tim Kearney. För mindre än ett år sedan avslutade han sin basketkarriär och tog en civilanställning hos Polisen. Tack och lov lyckades BC Luleås ledning övertyga honom om att det är på en basketplan han hör hemma och inte bakom ett skrivbord. Många fans hoppas nog på att kaptenen fått blodad tand och är sugen på fler SM-titlar i det blå linnet.

 

Kommunalrådet Yvonne Stålnacke tackade stadens basketspelare för det guldregn de ordnat under våren 2017.

 

Coach Peter Öqvist uttryckte hur stolt han var över är över att ha fått ta ett SM-guld i sin hemstad och han tyckte nog att husen och folket i Luleå var lite extra vackra en dag som den här.

 

Mattias Pettersson
[email protected]
Dela på Facebook