Semi 2 – Uppsala borta

BC Luleås Anton Saks satte 4 poäng, 2 av 3 skott satta, i den första semifinalmatchen och med 7 returer, 1 steal, 1 block och smart försvarsspel bidrog han starkt till segern över Uppsala Basket i match i semifinalserien.  Foto: Johan Sandström, BC Luleå.

 

Match 2 i semifinalserien i bästa av 7 och nu på Uppsalas hemmaplan. Match 1 vann BC Luleå på sin hemmaplan i Luleå Energi Arena med 72-59 efter en drabbning där Uppsala till stor del fick kontrollera tempot. Luleå fick inte spela sitt eget spel med snabba uppspel och högt bolltempo. Hos båda lagen var det stort fokus på försvarsspelet.

Hos Luleå finns det sparkapital att ta fram efter match 1, både Adam Rönnqvist och Tom Lidén har mer att ge i sin offensiva arsenal och lagets trepoängsskytte kan bli mycket bättre. Defensivt höll man Uppsala på låga 59 poäng.

Det gäller också för Luleå att ta kontroll på Uppsalas store landslagscenter Carl Engström, 216 cm, som var motståndarnas bäste spelare i första matchen med sina 18 poäng och 8 returer. Välbyggde Engströms längdövertag är påtagligt och en tuff nöt att knäcka för luleåspelarna.

Vad vi kan vänta oss är en väldigt tuff match i Uppsala där alla moment skruvas upp ytterligare på deras hemmaplan. Och där framförallt Uppsala har den stora pressen på sig, att vinna på hemmaplan och utjämna matchserien. Vinst för Luleå och vi har ett bra övertag inför fortsättningen och match 3 på torsdag.

 

Läs NSD:s artikel: Lagkapten Tim Kearney inför semifinal 2

BasketsverigeTV sänder matchen över webben, följ länken och ta chansen att följa BC Luleå i TV-soffan i den andra semifinalmatchen: Semifinal 2, Uppsala Basket – BC Luleå

 

 

Lasse Mikkelsson
[email protected]
Dela på Facebook