Gunnar Axheim – LF Baskets nye ledare

© Foto: Per Pettersson.
Gunnar Axheim heter LF Baskets nya styrelseordförande som valdes in på förra veckans årsmöte för klubben. Här får Ni en liten bakgrund om Gunnar.

Gunnar är 63 år och uppväxt i Harads och gift med Ethel från Jokkmokk. Har 3 döttrar och 5 barnbarn. Gunnar tillhör de första som började på Högskolan i Luleå 1971. Har arbetat med olika ledande befattningar inom LKAB, Holmen Iggesund , Boliden och Vattenfall.

Från nyåret 2014 är Gunnar ”friherre”, som han kallar det själv . Huvudintresse förutom familjen är sport. Vid tidiga år började Gunnar med simning och var en av Sveriges bästa juniorer men vid 18-årsåldern blev det mindre simning och mer skidor,

Nu i mogen ålder utför Gunnar självklart simning, men kompletterar med längdåkning, utförsåkning, cykel, jogging och besök i gymmet på Hermelinen frekvent.

Vår nye ordförande hoppas att kunna tillföra LF Basket energi och affärsmässighet kompletterat med snabba beslut.

”-Självklart supportar jag LF Baskets ambition att vara Sveriges ledande basketförening. Den säsong som börjar nu hoppas jag skall starta bra med våra nya spelare och ny tränare. Utan tvekan är målet att bli bland de 4 första och sedan får vi se hur det går. Det skall bli spännande.” säger Gunnar Axheim.

På årsmötet avtackades avgående ordföranden Roland Marklund för sina 17 år i klubbens styrelse varav de senaste sex åren som ordförande.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77