fbpx

BC Luleå i serieledning – efter stjärnans jättematch

BC Luleå spräckte Södertälje Kings nolla – och gick upp i serieledning igen.
Den store matchhjälten: Corban Collins som svarade för 37 poäng.
”Det är jättekul att följa vilken rytm han är inne i just nu”, säger tränaren Peter Öqvist.

BC Luleå och Södertälje Kings kom till spel mot varandra med fem vinster för vardera lag.

Skillnaden var bara att Luleå hade förlorat två matcher också – och Södertälje noll.

Men under onsdagseftermiddagen lyckades BC Luleå spräcka den nollan efter fyra jämna perioder.

”Det var en match med bra drag, spännande. Det svängde och var som det ska vara. Också en match tyvärr med lite skador på Eric Garcia och Alexander Lindqvist i Södertälje och Denzel (Andersson) hos oss som alla fick kliva av. Men i övrigt en bra vinst för oss på bortaplan trots att vi haft en del spelare borta”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Matchens kantades av spelare som konstant satte tuffa skott. I Södertälje handlade det framför allt om landslagsspelaren Martin Pahlmblad.

Och i BC Luleå var den stora segerorganisatören Corban Collins. Han blev poängbäst i hela matchen när han dundrade i imponerande 37 poäng, skickade ut åtta assist, tog fyra returer och fyra assist.

27 av hans poäng kom under den andra halvleken.

”’If it aint broke – don’t try to fix it’. Det funkar och vi är väldigt glada för honom. Det är jättekul att följa vilken rytm han är inne i just nu och hur han lirar offensivt och i försvar. Sen vet vi att vi är brett som lag och det finns mer att hämta från många händer. Men just nu njuter vi och gläds med Corban”, säger Öqvist.

I halvtid låg BC Luleå under med 41-47 och hemmalaget hade kopplat ett minigrepp om tillställningen.

Men tack vare en pigg inledning av den tredje perioden, som vanns med 27-20, satte sig Peter Öqvists mannar i förarsätet.

Slutligen kunde man vinna med siffrorna 95-93. Och det blev lagets sjätte raka seger med hemmavinsten mot Istanbul BBSK i Fina Europe Cup inräknad.

”Vi kom inte riktigt ut så där aggressivt som vi vill göra i första perioden. Varken defensivt, returtagningen eller i vårt anfallsspel. Vi var inte 100-procentiga i vår aggressivitet där ute. I andra halvlek ser det mycket bättre ut. Vi håller jämna steg i returtagningen, spelar bättre försvar och offensivt får vi bättre tryck på grejerna. Framför allt i början av andra halvlek”.

Han fortsätter:

”Grabbarna gjorde det väldigt bra i att behålla fokus hela tiden och bara tänka på nästa ’possession’. Det är många vinnarskallar där ute. Corban (Collins) och Tavarius (Shine) sätter ett par tuffa skott. Daniel Alexander drar i en viktig trea. Vi sätter nog med stora skott för att vinna. Grabbarna gör det där riktigt bra”.

Lagkaptenen Tim Kearney drabbades av magsjuka under natten mot lördagen. Därför spelade han inte mot Södertälje.

Denzel Andersson, som dragits med hjärnskakning den senaste tiden, fick en ny smäll mot huvudet. Han klev av efter den andra perioden som en försiktighetsåtgärd.

 

Matchfakta

Södertälje–Luleå 93–95
(19–23, 28–18, 20–27, 26–27)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 37, Tavarius Shine 17, Thomas Massamba 11, Robert Gilchrist 10, Denzel Andersson 9, Daniel Alexander 8, Daniel Hansson 3.

Poänggörare, Södertälje Kings: Martin Pahlmblad 28, Auston Barnes 21, Toni Bizaca 15, Valter Lindström 11, Eric Adams 11, Eric Garcia 3, Oskar Holm 2, Alexander Lindqvist 2.

Klicka här för att se fullständig statistik.

Corban CollinsMatchPeter ÖqvistSödertälje Kings

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77