Adam Rönnqvist och BC Luleå förlänger

Skarpskytten Adam Rönnqvist med siktet inställt på kommande säsong. Adam och BC Luleå har kommit överens om en fortsättning. Foto: Johan Sandström, BC Luleå.

 

BC Luleå har nu gjort klart med ytterligare en viktig spelpjäs i den grundstomme av svenska spelare som ska utgöra nästa säsongs BC Luleå. Det är Adam Rönnqvist som nu är klar för spel i BC-linnet säsongen 2016/17.

Adam Rönnqvist är basketfostrad BK Höken och gjorde 3 år på Riksbasketgymnasiet i Luleå innan han gick en lång väg via ett år med Plannja Basket, norsk mästare med Baerum, åter till Luleå för spel med BK Höken och LF Future för att kallas upp till LF Basket och Basketliga där han nu är etablerad.

Adam är en notorisk scorer med skyttet utifrån som en specialitet men har under ligatiden utvecklat sitt försvarsspel starkt. Adam är en atletisk spelare med en stark kropp.

Adam har spelat 41 matcher med BC Luleå under säsongen 2015/16 och snittat 12 poäng/3 returer/3 assists på 25 minuters speltid.. Adams skyttekvalitéer är av toppklass, 49% på tvåor och hiskeliga 48% på treorna och han har avgjort några av årets matcher med sitt vassa skytte.

Adam är 24 år, mäter 181 cm och väger 78 kg och hans position på golvet är guard.

 

Adam om fortsättningen med BC Luleå:

-Det känns väldigt bra att få fortsätta med Peter (Öqvist) och bygga kontinuitet med laget. Jag har trivts med min roll under säsongen och känt att jag utvecklats som spelare.

-Jag och laget kommer att satsa vidare med höga mål för nästa säsong och jag ser fram emot att vi tar ytterligare kliv i slutspelet nästa år.

-När det gäller skyttet så ska jag utveckla det vidare och kan bara säga att allt under 60% är oacceptabelt.

 

Klubbdirektör Lars Mosesson om Adams fortsättning:

-Med Adam har vi ännu en pusselbit från våra egna led. Och Adam är en spelare som både uträttar och bidrar med stora moment i laget. Adam Har tagit stora kliv denna säsong och med sitt skytte bidragit stort till många segrar.

-Jag och klubben är självklart väldigt nöjda med Adams fortsättning och känner att vår svenska stomme byggs på med hög kvalité.

-Jag är otroligt glad att Adam vill fortsätta med oss och det känns mycket positivt. Adam har utvecklats under hela säsongen och han visar på en stor vilja och professionalism i sitt tränande både på gymmet och i hallen.

-Adam utvecklas ständigt och har fortfarande en stor utvecklingspotential som kommer att tillföra BC ett mervärde.

BC Luleå hälsar Adam Rönnqvist till en ny säsong.

 

/Lasse Mikkelsson/

BC Luleå

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77