fbpx

Amerikansk forward tränar med BC Luleå

I morgon, onsdag, landar amerikanen Austin Burgett, 26, i Luleå.
Den 206 centimeter långe forwarden ska träna med BC Luleå.
Ett ypperligt tillfälle för oss att titta på honom”, säger tränaren Peter Öqvist.

Under onsdagen landar en ny amerikansk spelare på Luleå Airport.

Han heter Austin Burgett och är en 206 centimeter lång forward som blivit klubblös efter organisatoriska problem i den belgiska klubben Liége.

”Austin har en bakgrund på Notre Dame Fighting Irish som är ett stort universitet med ett bra program. Han fungerade även som lagkapten där. Det är en 206 centimeter och spelskicklig forward som har ett bra skott och är allround i sitt spel”, säger tränaren Peter Öqvist.

Burgett har gjort en säsong som proffs i Slovenien efter sina år på colleget Notre Dame.

Med den slovenska klubben Hopsi Polzela snittade han 12 poäng, 5 returer och drygt 2 assist per match.

Den här säsongen var alltså tanken att han skulle spela i Belgien. Men de organisatoriska problemen i klubben omöjliggjorde spel för 26-årige Austin Burgett.

På Notre Dame Fighting Irish fungerade han som lagkapten under sina fyra år och har fått mycket goda omdömen från tidigare klubbar.

”Han får goda vitsord från tidigare coacher och lagkamrater om sin person och professionalism. Det ska bli spännande att titta på honom!”, säger Öqvist.

Austin Burgett landar alltså under onsdagen i Luleå och kommer att göra sin första träning med BC Luleå klockan 16:00 under eftermiddagen.

”Om vi tar hit en spelare som har dessa omständigheter runt förra klubben så känns det som en ’win-win-situation’. Han sitter i Belgien och söker efter nytt jobb och vi letar efter en ny spelare. Han är ’willing and able’ att komma upp och det känns som ett ypperligt tillfälle för oss att titta på honom och för honom att testa spel med en ny klubb”, säger han.

Spelarfakta

Namn: Austin Burgett.
Ålder:
26.
Position:
Forward.
Längd:
206 centimeter.
Vikt:
103 kilo.
Tidigare klubbar
: Liége (Belgien), Hopsi Polzela (Slovenien), Notre Dame Fighting Irish (college, USA).

Austin BurgettNyförvärvPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77