Äntligen hemmamatch – Umeå på besök

Luleås Brandon Rozzell har blivit riktigt het och är den poänggörare som klubben letade efter inför säsongen. Foto: Johan Sandström, BC Luleå.

 

Äntligen hemmamatch igen och nu kommer Umeå BSKT och besöker Luleå. Ett Umeå som varit svårt skadedrabbat under i stort sett hela säsongen. Umeå ligger parkerat på åttonde och därmed sista slutspelsplats med åtta poäng, 14 efter tabellsjuan Nässjö. Hotet underifrån är Malbas som ligger fyra poäng efter. Med Luleå i tabelltopp och Umeå på sin nuvarande plats kan det vara ett aktuellt kvartsfinalpar.

Förra säsongen var Umeå en Nemesis för BC Luleå när de knep två vinster under grundserien och vis av skadan samt en snöplig förlust mot Malbas för inte så länge sedan kommer Luleå att vara mer förberedda och taggade än någonsin. Nu kommer laget att visa vart skåpet ska stå.

Coach Peter Öqvist inför matchen mot Umeå BSKT:

-Välkomna till ännu en skön basketfredag i Luleå Energi Arena. Kvällens motståndare Umeå håller i dagsläget åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen. Det är ett gäng som dragits med skador genom hela säsongen och i skrivande stund verkar det som att de inte kommer kunna mönstra fulltaligt lag ikväll heller. Skadorna innebär att andra får kliva fram i Umeå och senaste matcherna är rutinerade 27-åringen André Nilsson som gjort det med bravur. De har bra storlek i laget, inte bara genom André utan även genom kanadensaren Joshua Wolfram, allround forwarden Egal Saleman och effektiva amerikanen George Valentine.
-För hemmalaget har bågna veckan inneburit en ganska tuff träningsbelastning. Intensiteten har varit god och vi jobbar stenhårt med att fortsätta driva upp tempot och intensiteten i vårt spel. Parallellt gnuggar vi på med att  försöka minimera våra individuella misstag, både offensivt och defensivt för att bli så effektiva som möjligt. Senast mot Jämtland genomförde vi andra halvlek på ett mycket bra sätt. Försvarsinsatsen var mycket bra och offensivt kunde diktera tempot tack vare det. Det ger såklart självförtroende att kunna hålla ett offensivt vasst Jämtland på 7 poäng i sista perioden.
-Ikväll gäller det att nå samma defensiva nivå som i andra halvlek mot Jämtland, annars kommer det att bli en jämn historia. Det gäller att vi håller tempot högt och att vi kan utnyttja vår bredd för att trötta ut Umeå över 40 minuter. Vårt försvar mot Umeås stora spelare samt vår defensiva returtagning blir avgörande för att diktera tempot i matchen. Offensivt vill vi som vanligt få fart både på fötter och på boll. Om vi kliver av med +20 assist som lag har vi definitivt lyckats med det. Våra guarder, Brandon, Joel, Adam och Jonte, spelar en avgörande roll i att få fart på spelet. Men håll även ögonen på hur våra stora spelare, Tom, Brice, Yannick, Denzel och Tim sätter tryck på Umeås stora spelare genom sin snabbhet och tempo över golvet.
Vi behöver som sagt nå de där sista procenten av intensitet i anfall och försvar för att nå en vinst. Tillsammans med er högljudda hjälp tror jag vi grejar det ikväll, All-In!
För Er som inte kan se matchen  live i Luleå Energi Arena så finns alltid BasjketsverigeTV som webbsänder matchen, klicka in på länken nedan:
BC Luleå – Umeå BSKT
BC Luleå hälsar alla sina fans välkomna till fredagsmys i Luleå Energi Arena, uppkast 19.04.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77