Äntligen match – Borås borta för BC Luleå

Yannick Anzuluni kom in sent i BC Luleås spelartrupp men anpassade sig snabbt och hans spelglädje går inte att ta miste på. Yannick är en glädjespridare och showman ut i fingerspetsarna och har snabbt blivit en publikfavorit inte minst genom sina dunkar. Foto: Johan Sandström, BC Luleå.

 

Efter ett tio dagars uppehåll efter den fantastiska vändningen i hemmamatchen mot Norrköping Dolphins är det nu matchdags igen för BC Luleå.

På fredag afton blir det Borås Basket som får ta emot serieledarna Luleå i sin hemmaarena Boråshallen. Borås som är ett av de tippade topplagen har blandat friskt i sina matcher och har fördelat vinster och förluster jämnt på sina tolv ligamatcher, 6 vinster och 6 förluster. Laget ligger på femte plats i ligatabellen.

Senast i tisdags blev det förlust på bortaplan med 90-84 mot Jämtland Basket. Ett Jämtland som också har 6 vinster och en match mindre spelad än Borås. Borås saknade centern Christian Maråker som är skadad och i hans frånvaro gick veteranen Mike Palm in i startfemman och utförde ett gediget arbete med högprocentiga 16 poäng och 8 returer. Andra heta spelare hos Borås var USA-importerna Shaquille Hines med 21 poäng/6 returer och James Washington III med 23 poäng/6returer och 6 assists.

Hos BC Luleå är allt uppåt. En härlig vändning i senaste matchen mot Norrköping på hemmaplan för tio dagar sedan. Luleå låg under med 13 poäng med dryga 6 minuter kvar att spela och sedan lossnade allt, 32-7 till Luleå och en viktoria var säkrad inför en kokande Luleå Energi Arena.

Coach Peter Öqvist inför matchen mot Borås:

-Borås är en av de tuffare bortamatcherna i ligan och tyvärr åkte de på däng senast och det betyder att vi kommer att få möta det bästa de har att ge. Mike Palm är pånyttfödd på deras centerposition och vi får möta ett lag med starka hot offensivt från Mike till James Washington och Jakob Sigurdarsson på guardpositionerna.

-För oss gäller det att få ut mer och mer från spelarna och det tycker jag att vi får. Vi blir starkare för varje match och hittar varandra på många sätt nu. Defensiven kommer att bli viktig i morgondagens match där vi möter ett offensivt komplett lag och vi måste vara beredda på att de har stora offensiva kvalitéer på varje position.

-Det är en härlig utmaning för oss att möta Borås borta, på deras hemmaarena med en härlig publik.

 

Matchen går att se på ’Basketsverige TV’, följ länken: Match Borås Basket-BC Luleå

 

 

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77