fbpx

Årets sista match – Jämtland hemma!

Coach Öqvist ser ljust på möjligheterna att gå segrande ur årets sista match. Laget har varit inne i en väldigt stark period och hälsan är okej i truppen. Dessutom har spelarna fått en välbehövlig vila över julhelgen. Jämtland som för närvarande ligger på en sjundeplats i tabellen skall dock inte underskattas. De har många starka sidor och är faktiskt det lag i ligan som skjuter mest från trepoängslinjen följda av hemmalaget. 27,77 trepoängsförsök per match mot 26,33. Ett lyckat skytte utifrån kan sänka vilken motståndare som helst.

Foto: Mattias Pettersson, BC Luleå

Sista matchen 2016, hemmamatch och Jämtland Basket står för motståndet. Luleå ligger i täten på ligan med 12 vinster på 15 matcher. Jämtland innehar plats 6 i tabellen 7 vinster och 7 förluster. Senast (igår tisdag) blev det förlust på hemmaplan mot Norrköping Dolphins för jämtlänningarna som var med i matchen fram till den fjärde perioden som tyvärr slutade med siffrorna 6-17.

Jämtland med coach Torbjörn Gehrke vid rodret satsar på en ung svensk trupp med importtilläggen Mike Bruesewits, Jabril Durham, Preston Purifoy (alla från USA), Dino Cinac (Kroatien) och Jaan Puidet (Estland). Tyvärr för Jämtland har Mike Bruesewits varit skadad senaste tiden och inte kunnat spela. Mike är i absoluta toppen både vad gäller poäng- och retursnitt i Basketligan och medför ett stort avbräck för Jämtland.

Hos Luleå är allt bara bra med en klar vinst mot Malbas borta innan den korta julledigheten innan laget samlats igen för träning och årets sista match 2016.

Coach Peter Öqvist inför matchen mot Jämtland:

-God fortsättning, Gott Nytt år och välkomna till en het drabbning i Luleå Energi Arena!

-Min känsla är att julledigheten har gjort gott för oss mentalt. Kanske framförallt för Brandon som kunnat åka hem och besöka sin son och Quinton som fått träffa sin familj i staterna. Samtidigt är det alltid lite osäkert när man tvingas bryta rytmen hos ett vinnande lag och en stor del i uppgiften för laget ikväll är att jobba extra hårt med kommunikationen där ute just för att hitta tillbaka till varandra igen. Första träningarna efter ledigheten har dock sett riktigt bra ut och jag tror att vi kommer kunna ta vid där vi slutade.

-Kvällens motståndare Jämtland är i en formstark period där de besegrat både Södertälje och Borås samt pressade Norrköping senast. Vi behöver som vanligt leverera en stark defensiv laginsats för att vinna ikväll. Det gäller att försöka sänka procenten på Jämtlands talangfulla forwardsduon Mike Bruesewitz och Dino Cinac. Samtidigt som vi behöver hantera amerikanerna Preston Purifoy och Jabril Durham och göra detta utan att släppa skarpskyttar som Niklas Larsson och ”vår egen” Anton Kobylak-Berglund.

-Offensivt vill vi se ett Luleågäng med fart både på bollen och fötterna. Som kommunicerar väl och vågar att ha roligt där ute samtidigt som vi hjälper varandra till högprocentig avslut.

-Grejar vi ovanstående samtidigt som vi får samma fantastiska hjälp från er på läktaren som vanligt så tror jag vi avslutar 2016 på bästa möjliga sätt! All-In!

BC Luleå hälsar alla fans välkomna till årets sista match!

Torsdag 29 december 19.04, BC Luleå – Jämtland Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77