Meriterad amerikan ska lyfta BC Luleå ytterligare
Publicerad: 2024-01-28
Spelarnyheter
2018 var han startspelare för Michigan i NCAA-finalen. Nu ska den 198 centimeter långe amerikanen Charles Matthews inleda sin Europa-karriär hos BC Luleå.

I dagarna blev det klart att BC Luleå kontrakterat en meriterad amerikansk spelare.

Till veckan landar den 198 centimeter långe guard/forwarden Charles Matthews på norrbottnisk mark.

Matthews har tidigare i karriären bland annat spelat NCAA-final med Michigan Wolverines 2018 och har efter det gjort tre säsonger i NBA G-League.

- Jag är exalterad att inleda min Europa-karriär. Jag har aldrig varit i Sverige förut men jag har hört mycket gott om både klubben och landet och ser fram emot att bli en del av BC Luleå, säger BC Luleås nyförvärv Charles Matthews.

Mångsidig tvåvägsspelare

Han har även gjort en försäsongsmatch i NBA med Cleveland Cavaliers och spelat i NBA Summer League.

Matthews beskriver sig själv som en spelare som bidrar både i anfall och försvar.

- Jag är en mångsidig tvåvägsspelare. En spelare som jobbar hårt på båda sidor av planen och kommer med hög energi varje dag, säger Matthews.

BC Luleås head coach Håkan Larsson är glad att kunna välkomna Charles Matthews till BC Luleå och fastnade snabbt för honom under rekryteringsprocessen.

- När möjligheten att kontraktera Charles dök upp så kändes det direkt intressant. Han besitter många av de kvaliteter som vi har eftersökt, säger BC Luleås head coach Håkan Larsson.

Larsson fortsätter:

- Charles är en meriterad spelare som vi hoppas ska kunna hjälpa oss på många sätt. Han är en duktig försvarare och allsidig i sitt offensiva spel. Vi tror att han kommer passa bra in i BC Luleå.

Lämnar i samförstånd

I och med kontrakteringen av Charles Matthews står det även klart att amerikanen Isaiah Mucius lämnar BC Luleå för spel i Israel.

Ett beslut som tagits i samförstånd mellan båda parter.

- Isaiah är en bra kille som har gjort ett fullgott jobb hos oss den här säsongen. Nu önskar vi honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger BC Luleås klubbchef Per Sandström.

Spelarfakta

Namn: Charles Matthews

Ålder: 27

Position: Guard/forward

Längd: 198 centimeter

Tidigare klubbar: Windy City Bulls (NBA G-League), Cleveland Charge (NBA G-League), Memphis Hustle (NBA G-League), Maine Celtics (NBA G-League), Michigan Wolverines (college, USA), Kentucky Wildcats (college, USA)

Kommunikatör Max Wiik