Välmeriterad forward blir sista pusselbiten
Publicerad: 2021-09-16
Nyheter
Äntligen har BC Luleå hittat den sista pusselbiten i lagbygget. Valet föll på den välmeriterade forwarden Bryce Douvier med både amerikanskt och österrikiskt pass.

BC Luleå har sökt med ljus och lykta efter en sista spetsspelare till lagbygget säsongen 2021/2022.

Till slut hittades man den 29 år gamle forwarden Bryce Douvier som nu är klar för spel med Luleålaget den kommande säsongen.

-Det känns väldigt bra. Jag har haft bra samtal med coach Peter Öqvist och det ska bli kul att spela för en coach som är så erfaren och har mycket kunskap. Jag har spelat för många nyblivna coacher på sistone så det ser jag fram emot, säger Bryce Douvier.

Douvier är en 201 centimeter lång forward med en fin Europakarriär i ryggsäcken.

Han har bland annat spelat i Spanien, Grekland, Italien, Polen och Frankrike.

Till hösten är det alltså Sverige som gäller och en lite annan spelstil än han är van vid.

- Jag har själv spelat mestadels i centrala Europa. Jag har tidigare spelat med en del killar som varit i både Finland och Sverige. Jag har hört att det är en liga med högt tempo och efter lite omställning kommer det att passa mig perfekt. Det är precis vad jag och min agent har letat efter faktiskt, säger Douvier.

Som spelare beskrivs han som en allround och fysisk målgörare. Han kan dessutom spela försvar på flera olika positioner.

- Jag är väldigt mångsidig. Jag kan skjuta utifrån och göra poäng på många olika sätt. Jag kan posta upp om jag behöver det, kan försvara nästan alla olika positioner och är en bra returtagare, säger han.

Bryce Douvier spelade tillsammans med den nuvarande BC Luleå-spelaren Tavarius Shine i Polen säsongen 2018/2019.

Det har underlättat i rekryteringsprocessen för både BC Luleå och Douvier.

- Jag pratade med honom direkt efter att jag hade snackat med coach. Jag litar på hans omdöme och det gjorde mig väldigt bekväm och exalterade över att komma till Luleå. Jag och Shine hade en väldigt bra connection så jag ser verkligen fram emot att spela med honom igen.

BC Luleås tränare Peter Öqvist är nöjd med rekryteringen av Bryce Douvier.

- Det är precis den här profilen som vi har letat efter. En fysisk forward som är som bäst på position fyra. Han kan även spela trea och femma. Bryce är en aggressiv spelare, kan avsluta och är fysisk i sitt spel mot korgen. Han har skyttet utifrån men främst är det attackspelet och low post-spelet, säger Peter Öqvist.

Han fortsätter:

- I försvarsspelet är han rörlig i fötterna och även stark nog att hjälpa oss i low post-försvaret.

Spelarfakta

  • Namn: Bryce Douvier
  • Nationalitet: USA/Österrike
  • Ålder: 29
  • Position: Forward 
  • Vikt: 104 kilo
  • Tidigare klubbar: CD Maristas Palencia (Spanien), MKS Dabrowa Gornicza (Polen), Oviedo CB (Spanien), Aris BC (Grekland), Quimper (Frankrike), Blu Basket (Italien), ADO Basquetbol Sad Overense (Portugal)
Kommunikatör Max Wiik