Basketligan herrar har startat

Nykomlingen Umeå BSKT fick en drömstart i basketligan när de slog Torbjörn Gehrkes Jämtland Basket på hemmaplan med 96-83 i går kväll. Umeås mest framträdande spelare var guarden Omar Krayem med 27 poäng och 8 assists samt Germaine Jordan, 22 poäng och 12 returer. Jämtland saknade definitivt sin kroatiske bakplansmotor Mario Pesut, som skadade handleden för tre veckor sedan i LF:s hemmacup. Ersättaren Andreas Person fick godkänt i matchen.

På fredag startar allvaret för LF Basket när Umeå BSKT kommer på besök. Ett LF med Alex Wesby men utan Jonathan Person, Haukur Pálsson, Jaraun Burrows och Alexandros Sigounas vann över Umeå i en tidig träningsmatch på säsongen. Vi ska inte dra för stora växlar på det men visst siktar vi på en seger i premiären. Mer inför matchen kommer på torsdag kväll.

LF har två kaptener denna säsong och det är Alex Wesby och Tim Kearney. Alex som en erfaren lagpappa och Tim är den som varit med i laget under flera säsonger och känner till allt och alla!

LF Basket har även fått en ny styrelseordförande. Gunnar Axheim heter den nya ledaren som ska staka ut framtiden för LF Basket. Avgående Roland Marklund avtackades efter sina 17 år i klubbens styrelse varav de sista sex som ordförande, på måndagens årsmöte.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77