fbpx

Basketpropaganda när BC Luleå tog femte raka segern

BC Luleå storspelade när Borås Basket kom på besök till Luleå Energi Arena.
Och stjärnguarden Corban Collins stod för ännu en imponerande insats.
”Jag njuter av det”, säger han.

Med fyra raka segrar i ryggen var planen, förstås, att hemmamatchen mot Borås Basket skulle innebära en femte.

Och trots att både Denzel Andersson och Brice Massamba återigen saknades på grund av hjärnskakningar så lyckades BC Luleå med uppgiften.

Landslagsguarden Thomas Massamba inledde matchen stenhårt och attackerade korgen vid varje tillfälle som gavs. Det gjorde att BC Luleå ledde med 20-18 efter tio spelade minuter.

”Det var en big time-match och big time-atmosfär. Vi kom ut och tog oss an utmaningen. Det var en bra match och tufft. Det sprang iväg lite på slutet men vi lyckades ta en riktigt bra seger”, säger Corban Collins.

Men det var i den tredje perioden som hemmagänget verkligen började att spela propagandabasket.

Thomas Massamba och Corban Collins tog tag i taktpinnen offensivt och såg till att BC Luleå vann den perioden med hela 35-18.

”Vi var aggressiva. Med Brice (Massamba) och Denzel (Anderss0n) borta och ’T-Shine’ (Tavarius Shine) som inte mådde så bra så kom vi ändå ut och hade rätt mentalitet. Vi visste att det var ett lag som gillar att attackera. Sådana lag brukar inte gilla att själva bli attackerade”, säger Collins.

Han fortsätter:

”De senaste matcherna har vi spelat kvalitetsbasket, spelat hårt och bra. Men framför allt har vi kul tillsammans. Det är en välsignelse att få spela den här sporten på hög nivå. Att gå ut där och ge allt vi har är något som vi verkligen fokuserar på att göra den här säsongen”.

BC Luleå vann slutligen med 97-80 och planens två giganter var de ovan nämnda guarderna.

Massamba slutade på 16 poäng, fem returer och tolv assist. Medan Corban Collins återigen öste in poäng offensivt när han svarade för totalt 28.

Det innebär att han gjort 26, 28, 28 och 28 de fyra senaste matcherna.

”Det är att kul (skratt). En välsignelse är vad det är. Vi gör vad vi älskar att göra. Jag njuter av det och tränarna och Thomas (Massamba) gör ett bra jobb genom att hitta mig i rätt lägen. Mina lagkamrater sätter bra screens och allt jag gör är att spela basket”.

Matchfakta

97-80
(20-18, 21-20, 35-18, 21-24)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 28, Daniel Alexander 23, Thomas Massamba 16, Robert Gilchrist 9, Tim Kearney 8, Anton Kobylak-Berlgund 6, Daniel Hansson 3, Ville Larsson 2, Karl Persson 2.

Publik: 1752

Klicka här för att se fullständig statistik

Borås BasketCorban CollinsMatchThomas Massamba

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77