BC Luleå cupmästare efter imponerande uppvisning

BC Luleå är Svenska Cupen-mästare efter finalsegern med 84-77 mot Södertälje Kings.
Vägen dit gick genom en helgjuten laginsats – och en viss Brandon Rozzell.
”Jag är bara stolt över mina lagkamrater att vi lyckades med det här”, säger han.

Med åtta minuter kvar av finalen ledde BC Luleå endast med fyra poäng mot Södertälje Kings.

Hemmalagets Charles Callison hade precis stoppat i två poäng och BC Luleås tränare Peter Öqvist tog en timeout.

Efter det tittade Luleåaget aldrig tillbaka.

BC Luleå hade tidigare under matchen fått många värdefulla minuter från bänkspelarna och fick produktion från många händer.

Men när allt skulle avgöras handlade det ofta, precis som vanligt, om guarden Brandon Rozzell.

Han inledde med att dra i en trepoängare direkt efter timeouten som innebar ledning med 66-59. Efter det kunde BC Luleå behålla ledningen resten av matchen och segra med 84-77.

”Jag är bara stolt över mina lagkamrater att vi lyckades med det här. Vi har haft toppar och dalar under grundserien men jag tycker att de här två matcherna förde oss närmare som lag. Vi hade en del motgångar som vi kämpade igenom och killarna klev fram när vi behövde det. Det är bra för vårt självförtroende och laget när vi fortsätter säsongen”, säger Brandon Rozzell.

Vad var det som funkade bra i dag?
”Alla spelade för varandra både offensivt och defensivt. Vi hjälpte varandra i försvaret och delade bollen offensivt. När vi spelar på det sättet hjälper det oss och gör matcherna enklare”.

Brandon Rozzell gjorde som bekant 31 poäng och skickade ut 8 assist i semifinalen mot Borås dagen innan.

I finalen mot Södertälje Kings slutade han på 27 poäng, 5 assist och 4 returer.

Dessa insatser gjorde att han röstades fram till MVP i Svenska Cupens final four. Han fick därmed en plats i allstar-laget tillsammans med Denzel Andersson, Quinton Upshur, Jonathan Person (Södertälje) och Calvin Hermanson (Wetterbygden).

”Det känns bra. Jag gjorde bara mitt jobb och mina lagkamrater lät mig spela mitt spel. Det gör det både enklare för mig och för dem. Jag gjorde bara det som jag gjort sedan jag tog på mig BC Luleå-tröjan för första gången. Det var ännu en match och ännu en turnering för mig. Det fungerade och jag fick MVP-utmärkelsen. Men jag vill ge cred till mina lagkamrater också”, säger Rozzell.

Priset för att vinna Svenska Cupen är en plats att spela Fiba Europe Cup nästa säsong.

Men förutom det menar Brandon Rozzell att den här helgens insatser har betytt mycket för lagets självförtroende.

”Det betyder mycket. Särskilt för självförtroendet. Det var ingen enkel resa och vi mötte inte två lag som vi slagit enkelt förut. Borås hade vi inte slagit tidigare och gjorde ett fantastiskt jobb både defensivt och offensivt mot dem. Södertälje är alltid svårt att möta. Det är fantastiskt för vårt lag och Luleå som stad. Jag vet att alla där hemma är stolta över oss och vi är glada över vad vi åstadkommit”.

Hur ska ni fira?
”Jag ska fira genom att se på Superbowl, ringa min fru och min familj och berätta de stora nyheterna. Det blir också mycket skratt med grabbarna och en del Gatorade och vatten (skratt)”.

Matchfakta

Södertälje Kings–BC Luleå 77–84
(22–25, 18–17, 11–19, 26–23)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 27, Denzel Andersson 13, Quinton Upshur 11, Daniel Hansson 10, Pelle Larsson 10, Axel Nordström 7, Brice Massamba 6.

Poänggörare, Södertälje Kings: Charles Callison 16, Jonathan Person 15, Deshawn Freeman 14, Anton Gaddefors 9, Martin Pahlmblad 8, Sheriff Drammeh 7, Simas Buterlevicius 4, Hampus Ramstedt 4.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Brandon RozzellMatchSödertälje BBKSvenska Cupen

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77