BC Luleå föll trots heroisk upphämtning

En heroisk upphämtning räckte inte.
BC Luleå förlorade på sista skottet mot Södertälje Kings med 60-61.
”Vi tar med oss en känsla av att vi kan slå Södertälje när det blir slutspel”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Säsongens fjärde möte mellan BC Luleå och Södertälje Kings blev en match som präglades av känslor, tufft spel och aggressivt försvar.

Inget av lagen lyckades få något vidare flyt i offensiven. Och när man gick till halvtidsvila ledde det gästande gänget med 33-28.

”Det var en väldigt tight match med bra försvar från båda lagen. Södertälje kom ifrån lite i tredje quartern men jag tycker att vi gör en fantastisk kämparinsats i slutet och kommer tillbaka. Det är många som spelar väldigt bra defense men tyvärr faller vi på målsnöret i dag”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Södertälje var på väg att stänga matchen i den tredje perioden och ledde som mest med 14 poäng.

Men då stod BC Luleå för en heroisk upphämtning som gav laget ett trepoängsförsprång med bara några minuter kvar att spela.

”Ändå en bra känsla att vi lyckas ta oss tillbaka in i matchen. Jag tycker att alla som var inne, starters och bänken, gjorde ett fantastiskt bra jobb när vi vände. Vi lyckas ta några bra ’stops’ och göra poäng framåt”, säger Kearney.

Till slut avgjorde Södertäljes Auston Barnes med ett halvdistansskott med tre sekunder kvar av ordinarie tid. Det gjorde att BC Luleå förlorade med 60-61.

”Vi tar oss förbi men sedan lyckas de få i sista skottet. Så är det ibland. Den studsar i ibland och ut ibland. Det är inte mycket att göra åt. Vi tar med oss en känsla av att vi kan slå Södertälje när det blir slutspel”.

Tim Kearney var Luleålaget bäste spelare i matchen. Han svarade för 13 poäng, fyra poäng och två steals – men framför allt ett otroligt försvarsspel.

”Jag mår bra när laget mår bra. Vi spelar bra försvar tillsammans och jag lyckas stå fri på treorna när vi drivar. Guarderna gör ett bra att hitta mig när jag står öppen och det är alltid kul”.

Matchfakta

BC Luleå–Södertälje Kings 60–61
(13–14, 15–19, 13–16, 19–12)

Poänggörare, BC Luleå: Tim Kearney 13, Thomas Massamba 11, Corban Collins 9, Tavarius Shine 9, Denzel Andersson 7, Robert Gilchrist 6, Daniel Hansson 3, Anton Kobylak-Berglund 2.

Poänggörare, Södertälje Kings: Martin Pahlmblad 18, Auston Barnes 16, Eric Adams 8, Adam Ramstedt 6, Toni Bizaca 6, Eric Garcia 5, Jonathan Person 2.

Publik: 1 935.

Klicka för att se fullständig statistik.

MatchSödertälje BBKTim Kearney

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77