fbpx

BC Luleå föll tungt i finalreprisen

Finalreprisen mot Norrköping Dolphins blev en tråkig historia för BC Luleå.
Luleålaget blev överkört med 53-76 på bortaplan.
”Vi måste vara jämnare”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

När BC Luleå gästade Stadium Arena var det inget snack om vilket lag som öppnade starkast.

Norrköping Dolphins kom ut med en helt annan aggressivitet än Luleålaget och kunde därför ta en tidig ledning med 22-10 efter tio spelade minuter.

”Det är tråkigt. Längesen vi bara gör 53 poäng framåt kan jag tro. De började bra och vi fick det inte riktigt att funka i offence. Vi släppte inte in så jättemycket poäng men samtidigt får inte i något i anfall. Det är tufft”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Och den inledningen hämtade BC Luleå aldrig sig ifrån.

Båda lagen spelade disciplinerat och aggressivt försvarsspel fram tills den fjärde perioden. Det resulterade hela 43 foulavblåsningar under matchen.

I den fjärde perioden tappade BC Luleå fart och siffrorna kunde rinna iväg en aning. Slutligen blev Luleålaget överkört med 53-76.

”Det var några få gånger som det såg bra ut. Vi måste vara jämnare och använda deras svagheter mer”, säger Kearney.

Han fortsätter:

”Vi får kika på det här. Vi spelade jättebra mot Södertälje sist och nu mötte vi Norrköping. Det är två topplag och vi vinner hemma och förlorar borta. Det är bara att fortsätta kämpa och studsa tillbaka till den här riktigt roliga hemmamatchen mot Borås”.

Det gäller att ladda om direkt för BC Luleå. Redan på tisdag (18 december) är det dags för match igen när Borås Basket kommer på besök till Luleå Energi Arena.

Då är det gratis inträde och i samband med matchen kommer BC Luleå att lämna över en check på 300 000 kronor till Barncancerfonden.

”Det ska bli jättekul att spela. Det kommer att vara mycket folk och vi får chansen att skänka 300 000 kronor till Barncancerfonden. Det gäller att vi laddar om och är redo”, säger Kearney.

Du behöver en biljett för att komma in i hallen även fast det är fritt inträde. Du hämtar din gratisbiljett på BC Luleås kontor i Luleå Energi Arena.

Matchfakta

Norrköping Dolphins–BC Luleå 76–53
(22–10, 12–14, 17–12, 25–17)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 12, Robert Gilchrist 12, Denzel Andersson 7, Brice Massamba 6, Thomas Massamba 5, Tristan Spurlock 5, Anton Kobylak-Berglund 3, Daniel Hansson 2, Tim Kearney 1.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Jonathan Dubas 13, Shakir Smith 12, Tyler Flack 12, Joakim Kjellbom 11, Mikael Lindquist 8, Andreas Person 5, Anton Saks 5, Tim Schüberg 5, Anes Zekovic 3, Edvin Stark 2.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchNorrköping DolphinsTim Kearney

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77