BC Luleå fortsatt obesegrat efter Anderssons storspel

BC Luleå lyckades hålla undan och vinna mot Jämtland Basket.
Luleålaget är fortsatt obesegrat efter storspel av Denzel Andersson.
”Det var en bra dag på jobbet”, säger han efter vinsten med 98-94.

I tisdags kom BC Luleå segrande ur bortamötet med Nässjö Basket.

Då hade forwarden Denzel Andersson en tung kväll offensivt och skrapade inte ihop en enda poäng.

Men under fredagen visade 23-åringen var skåpet skulle stå i bortamötet med Jämtland Basket. Andersson var en av planens stora giganter och svarade för 20 poäng, 5 returer och 70-procentigt skytte.

”Ja, det gick bra i dag. Jag fick öppna skott och det var en bra dag på jobbet om man säger så”, säger Denzel Andersson.

Som lag svajade prestationen under matchens gång. BC Luleå inledde med en offensiv frenesi – precis som Jämtland – och kunde koppla ledningen med 34-23 efter tio minuter av bra bollrörelse och fart offensivt.

”Det var inte så jättebra försvar från något av lagen i början. Vi låter Jämtland spelade som de vill. Ta in bollen och bara springa så får de öppna skott för att vårt försvar kollapsar. Det är egentligen samma sak från deras håll också”, säger Andersson.

I period två och tre fortsatte Luleålaget att kontrollera tillställningen. Men under de avslutande tio minuter rasade lagets ledning från 22 till 1 på ett antal minuter.

”Vi håller det ändå enkelt i det absoluta slutet. Visst, vi gör några turnovers som de kan göra poäng på. Men Axel sätter två jätteviktiga straffkast och Brandon samma sak. Det är skönt att ha killar i laget som kan behålla lugnet och sätta de viktiga skotten”, säger han.

Med ställningen 91-90, fördel Luleå, och bara 17 sekunder kvar av matchen drämde matchvinnaren Brandon Rozzell i en tuff trepoängare.

Det i kombination med fyra satta straffar av nämnde Rozzell samt Axel Nordström gjorde att BC Luleå kunde stänga matchen och vinna med 98-84.

Det blev alltså säsongens tredje raka vinst för Luleålaget som ännu är obesegrat.

”I början av matchen flyttar vi bollen bra och spelar i ett högt tempo. Det är bara försvaret som vi hade problem med då. I slutet hade vi inte bra bollrörelse men totalt sett över matchen tycker jag att vi gjorde det bra”.

 

Matchfakta

Jämtland Basket–BC Luleå 94–98
(23–34, 25–22, 13–24, 33–18)

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 24, Quinton Upshur 23, Denzel Andersson 20, Axel Nordström 14, Daniel Hansson 9, Tim Kearney 4, Laron Smith 2, Daniel Eliasson 2.

Poänggörare, Jämtland Basket: Jordan Semple 26, Steven Haney 20, R.T. Guinn 15, Jaan Puidet 11, Toomas Raadik 11, Alexander Yemane 6, Davon Bell 3, Gustav Hansson 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Denzel AnderssonJämtland BasketMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77