BC Luleå inleder samarbete med Craft

Sportvarumärket Craft fortsätter sin stora satsning på lagsport och svensk idrott. Nu senast genom ett nytecknat samarbetsavtal med basketklubben BC Luleå. Samarbetet innebär bland annat att Craft blir klubbens officiella leverantör av matchplagg, träningskläder och merchandise.

”Vi satsar rejält på lagidrott och efter flera års hårt arbete kan jag med glädje konstatera att vi nu är närvarande på högsta nivå även inom svensk basket. Att vi inleder ett nära samarbete med BC Luleå, som är en av Sveriges mest framgångsrika basketföreningar, är helt perfekt för oss och vårt varumärke. Det ska bli mycket spännande att vara med och utveckla svensk basket framöver”, säger Stefan Persson, VD på Craft.

BC Luleå har en stolt historik och är en av Sveriges mest framgångsrika basketföreningar med bland annat åtta SM-guld. Föreningen satsar hårt på att även i framtiden vara en ledande kraft i svensk basket.

”För oss är det kul att jobba med ett starkt varumärke som Craft och det är otroligt glädjande att vi hittat ett samarbete. Craft är välkänt inom idrotten och det är väldigt kul att man nu också börjat satsa på basket. Vi kommer göra allt för att det ska bli ett positivt samarbete”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Det nytecknade avtalet innebär att Craft levererar matchställ, träningsplagg och klubbkläder till BC Luleås elit- och ungdomslag. Det innebär också att BC Luleå och Craft tillsammans utvecklar föreningens merchandise-kollektion.

Samarbetet mellan Craft och BC Luleå inleds 1 juli 2021 och sträcker sig över fyra år.

Craft har sedan tidigare flera starka svenska samarbeten inom området Teamwear, med exempelvis handbollsklubbarna Önnereds HK, IFK Ystad HK och IFK Kristianstad HK och fotbollsklubbarna IFK Göteborg och Hammarby Fotboll.

Lars MosessonSamarbete

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77