fbpx

BC Luleå och LKAB bjuder länets föreningar på inträdet

BC Luleå har under många år profilerat sig som ”länets lag”.
Och under söndagen bjuder klubben, tillsammans med LKAB, flera av Norrbottens basketföreningar på matchen mot Borås Basket.
”Vi vill att hela länet ska leva”, säger klubbdirektören Lars Mosesson.

Genom åren har BC Luleå spelat ligamatcher runtom i hela Norrbotten.

Så sent som i vintras åkte hela laget upp till Gällivare och Kiruna där man gjorde skolbesök och höll öppna träningar.

Under söndagen fortsätter BC Luleå att etablera sig som hela Norrbottens lag. Klubben har, tillsammans med huvudsponsorn LKAB, valt att bjuda ett antal basketföreningar från länet på inträdet till matchen mot Borås Basket.

Dels för att BC Luleå ser sig som ”länets lag”. Men också för att det är viktigt att hålla basketen levande i hela Norrbotten.

”Det går inte bara att basketen är levande i Luleå. Vi vill att hela länet ska leva. Vi var nog den klubben som först började profilera oss som länets lag och det är viktigt att fortsätta leva upp till det också”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Överkalix IF, Älvsby BBK, Dundret Basket och Jokkmokk Basket är föreningarna som kommer att ha spelare och ledare på plats under söndagens toppmöte.

Och BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson lovar att det här initiativet kommer att upprepas fler gånger under den pågående säsongen.

”En av de viktiga bitarna i vårt avtal med LKAB är att profilera basketen i hela Norrbotten. Vi kommer att göra det här vid några fler tillfällen under säsongen när det passar”, säger Mosesson.

Klubben kommer dessutom att göra en ”happening” kring någon av matcherna där Norrbottens föreningar är inbjudna.

”Jag vill inte avslöja exakt vad det handlar om. Men vi kommer att göra något roligt i samband med att vi bjuder in lag från hela Norrbotten senare under säsongen”.

Borås BasketInför matchLKAB

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77