BC Luleå ska matcha nykomlingens energi

BC Luleå reser till Stockholm för bortamatch mot ett ”nytt” Fryshuset Basket.
Och för att vinna krävs det att Luleålaget matchar motståndarens energi.
”Vi måste upp i den defensiva intensiteten”, säger BC Luleå-tränaren Peter Öqvist.

I tisdags stod BC Luleå för en imponerande uppvisning på hemmaplan.

Efter en stark andra halvlek lyckades man besegra topplaget Norrköping Dolphins med 101-87. Detta trots ett stort underläge under inledningen.

Under fredagen reser Luleålaget ned till Stockholm för säsongens fjärde möte med tabelljumbon Fryshuset Basket. Och då vill BC Luleå, förstås, fortsätta på den inslagna vägen.

”Man bara fortsätter. Det är inte så att man ritar kurvan från en match till en annan. Man får rita den från första träningarna och matcherna vi gjorde tillsammans fram till nu och se att vi utvecklas in mot slutspelet”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

BC Luleå och Fryshuset Basket har mötts tre gånger tidigare den här säsongen.

Samtliga har resulterat i seger för Luleålaget. Och för att utfallet ska bli likadant i det fjärde mötet krävs det att BC Luleå matchar sin motståndares energi.

”Vi har testat på att komma ut platt i matcherna och vi har testat på när vi är riktigt högintensiva och har bra tryck i grejerna. Det är väldigt enkelt för oss att det är det vi måste jaga. Vi måste upp i den defensiva intensiteten i morgon, vara fokuserade offensivt och vidareutveckla det vi håller på med”, säger Öqvist och fortsätter:

”Fryshuset jobbar hårt. Det är inte på något sätt så att det ser uppgivet ut på slutet av året. Det är fullt blås i 40 minuter och det gäller att vi matchar det”.

Det har skett en del spelarbyten i Fryshuset Basket på sistone.

Aleksa Solevic och Leonard Halling-Ibo har lämnat laget. In har istället spelare som Barra Njie, Romeo Myrthil samt Sebastian Forsling kommit.

”De har haft en del rotation i spelartruppen under året. I dagsläget öppnar det upp för ung talang att få chansen där ute. Romeo Myrthil (utlånad från RIG Mark) som är en ung driven guard som kommer in och får minuter. Sebastian Forsling från RIG Mark som är en stor och talangfull ung big guy – kul att följa hans resa”, säger han.

Peter Öqvist fortsätter:

”Men kanske framför allt Barra Njie som inte var med mot oss förra gången. En väldigt talangfull guard. Duktig en mot en-spelare och vass på att attackera korgen. Sen har de kvar det lite mer rutinerade gardet i Rami Ghanem, Elias Desport och även Samme Unger som sträcker golvet åt dem”.

BC Luleå har samtliga spelare tillgängliga förutom Tope Arikawe. Den 203 centimeter långe forwarden är osäker för spel på grund av skadeproblem.

Matchen börjar klockan 19:04 och sänds i vanlig ordning på SBLplay.se

Klicka HÄR för att komma till sändningen.

Fryshuset BasketInför matchPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77