BC Luleå ska ”spela i nedförsbacke” mot Södertälje Kings

”Spela i nedförsbacke” – så ska BC Luleå lyckas studsa tillbaka.
Och det börjar under tisdagen mot Södertälje Kings.
”Då är vi som bäst och roliga att titta på”, säger guarden Brandon Rozzell.

I slutet av förra veckan åkte BC Luleå på en käftsmäll i bortamatchen mot Borås Basket.

Kort därefter stod det klart att forwarden Kavin Gilder-Tilbury lämnar Luleå på grund av personliga skäl.

Och i morgon, tisdag, är det dags för ännu en svår utmaning när man möter Södertälje Kings i Täljehallen. Då menar BC Luleå-guarden Brandon Rozzell att hans lag måste påminna sig om sin egen identitet.

”Vi måste vara oss själva. Ibland när det går tufft ute på planen så tappar vi vår identitet lite grann. När vi spelar fantastiskt så är vi oss själva. Vi måste komma ihåg det. Det har varit ännu en period där vi börjat klicka, kommit igång och så händer det saker inom laget. Men jag tror på vårt lag och det vi har i vårt omklädningsrum. Om vi är aggressiva och har attack-inställningen så är vi svåra att slå”, säger Brandon Rozzell.

Hittills har BC Luleå och Södertälje mötts två gånger under säsongen 2019/2020.

Luleålagets facit är en vinst och en förlust.

I motståndarlaget finns många kompetenta spelare som exempelvis landslagsspelarna Anton Gaddefors och Martin Pahlmblad. Man har nyligen även adderat amerikanen DeShawn Freeman samt litauern Simas Buterlevicius.

Brandon Rozzell vet att det är en svårspelad match som väntar under tisdagskvällen.

”Det blir en svår match nere i Södertälje. Det är tufft ställe att spela på, fantastiskt lag och coachas av en bra coach. De har alltid en bra gameplan. De är stora och kommer försöka attackera oss inside. Vi måste vara förberedda. Det är match där vi måste vara mentalt starka och hålla oss till det vi ska göra. Då har vi en bra chans att vinna”, säger Rozzell.

Han pratar framför allt om aggressivitet och att BC Luleå ska spela i ”nedförsbacke” för att kunna vinna mot Södertälje Kings.

”Aggressivitet handlar det om. När vi spelar på vårt sätt, i nedförsbacke så är vi som bäst och roliga att titta på. Då är det roligast att spela med varandra och alla är ute på planen och ler. Vi måste bara komma ihåg det. Vi har några tuffa matcher framför oss som kommer att göra oss bättre som basketlag. Det är jag övertygad om”.

Hur viktigt är det att vi studsar tillbaka snabbt och vinner?
”Det är viktigt att vi tar steg framåt. När man förlorar en basketmatch så vill man försöka bli ett snäpp bättre till nästa. Vi har alltid gjort ett bra jobb med det. Peter (Öqvist, coach) gör ett bra jobb med att förbereda oss för att korrigera våra misstag. Det är därför vi alltid varit ett bra bounce back-lag”.

Han fortsätter:

”Vi ser alla fram emot matchen och utmaningen. Det är något av det bästa med att spela basket. När man har en tuff utmaning framför sig. Jag ser fram emot att åka ned till Södertälje för första gången den här säsongen och spela en tuff match”.

BC Luleå kommer till spel utan Daniel Eliasson och Brice Massamba som båda saknas på grund av sjukdom.

Matchen börjar klockan 19:04 och ni kan se den på webb-tv via SBLplay.se HÄR.

Brandon RozzellInför matchSödertälje BBK

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77