BC Luleå-spelaren blev klubbmästare – i golf

Flytten hem till Norrbotten fick en smakstart för Daniel Eliasson.
Från och med i dag kan BC Luleås nyförvärv titulera sig som Luleås bäste golfspelare.
”Jag hade flyt och det studsade min väg i dag”, säger Eliasson.

Daniel Eliasson, ursprungligen från Sockenträsk, är mest känd som elitbasketspelare och ett av BC Luleås senaste tillskott.

Men det inte alla känner till är att han även är en golfspelare av hög klass. Som 17-åring kvalade han in till Sverige-touren – men sedan dess har basketen kommit i första hand.

Eliasson har nyligen flyttat till Luleå och under helgen valde han att ställa upp i Luleå Golfklubbs klubbmästerskap. Och snacka om att han fick en smakstart på hemflytten till Norrbotten.

Daniel Eliasson vann klubbmästerskapet och kan nu titulera sig som Luleås bäste golfare.

”Jag spelade faktiskt bra med tanke på att jag inte spelat så mycket golf på sistone och blivit pappa. Jag hade flyt och det studsade min väg i dag”, säger Daniel Eliasson.

Eliasson deltog i herrklassen som spelades över 54 hål och två dagar. Under lördagen spelades 27 hål från gul tee och i dag, söndag, 27 hål från vit tee.

Resultatet blev två över banans par för BC Luleå-spelaren.

”Jag låg efter med fem slag inför dagens varv. Men jag tog ikapp det och vann med fyra till slut”, säger Eliasson.

Nu kan du säga att du är bäst i Luleå på golf.
”Njaaaa, för tillfället. I dag var jag det i alla fall men det finns många duktiga och det var tufft. Det är små marginaler i golf – precis som i basket. Ibland är det ring ut och ibland är det ring i. I dag var det ring i för mig”.

En ganska bra start på flytten till Luleå, va?
”Ja, det var faktiskt kul. Jag har inte spelat tävlingsgolf på ett år. Så jag betalade ett greenfeemedlemsskap och sedan var jag med. Det var värt varenda krona”.

Som segrare i Luleå Golfklubbs klubbmästerskap fick Daniel Eliasson, förutom ära och berömmelse, en särskild parkeringsplats på golfklubben som är till för den regerande klubbmästaren.

Daniel Eliasson

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77