BC Luleå tar sig an formstarkt Nässjö Basket

Årets första match spelas på hemmaplan mot ett formstarkt Nässjö Basket.
Då har BC Luleå fokuserat på sitt eget spel snarare än motståndaren.
”Det blir en jättefin utmaning för oss”, säger tränaren Peter Öqvist.

BC Luleå avslutade 2018 med två raka segrar mot Wetterbygden Stars och Köping Stars.

Under fredagen är det tänkt att vinstsviten ska förlängas när ett formstarkt Nässjö Basket kommer till Luleå Energi Arena.

”Kul med ny match hemma. Nu har vi röjt av jul och nyår och ser fram emot 2019. Solen skiner lite längre på dagarna under den andra halvan av säsongen som är på väg”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Nässjö Basket har under december månad besegrat serieledande Södertälje Kings på bortaplan. Man vann även mot Jämtland Basket hemma i Nässjö Sporthall.

Det gör att laget för närvarande ligger på sjätte plats i SBL.

”Kul att börja med en bra utmaning. Nässjö har spelat positivt under december med ett par fina skalper med Jämtland och Södertälje. Det blir en jättefin utmaning för oss”, säger Öqvist.

Nässjö har satt ihop ett stabilt lagbygge där bland andra den amerikanske centern Dartaye Ruffin och svenske talangen Felix Terins sticker ut.

Terins gjorde hela 33 poäng när Smålandslaget besegrade Södertälje Kings i Täljehallen.

”De har duktiga amerikanska scorers. (Felix) Terins har spelat jättebra i december. De har bra storlek under korgarna i (Abdou) Medjedoub, (Dartaye) Ruffin och (Lukas) Bergäng. Det blir en härlig utmaning”, säger han.

För BC Luleås del har största fokus legat på att utveckla det egna spelet sedan 2018 blev 2019.

Peter Öqvist menar att det handlar om ganska stora penseldrag både offensivt och defensivt.

”Vi trampar på med stort fokus på oss själva. Vi hade en period med jättemycket matcher innan den 18 december. Då blev det lite mindre träna och lite mer ta sig från match till match eftersom vi hade lite skador”.

Öqvist fortsätter:

”Fokus har legat väldigt mycket på oss själva. Våra defensiva regler, vårt anfall och att utveckla oss själva. Men som vanligt är fokus brett också. Det är inte bara en specifik grej utan hela paketet. Allt till hur vi startar våra snabba uppspel till vår execution i anfallsspelet och likadant defensivt också”.

Uppkast är som vanligt klockan 19:04 i Luleå Energi Arena.

Inför matchNässjö BasketPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77