fbpx

BC Luleås plan inför mötet med finska mästaren

Foto: Max Wiik

BC Luleå åkte på en tuff smäll mot Jämtland Basket under torsdagen.
Men i kväll väntar den regerande finska mästaren – och tränaren Peter Öqvist har planen klar.
”Det är ett bra lag och precis vad vi behöver”, säger han inför mötet med Karhu Kauhajoki.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE MATCHEN PÅ WEBB-TV

Torsdagens förlust mot Jämtland Basket såg, rent resultatmässigt, ut som ett tufft nederlag.

BC Luleå förlorade med 82-100 mot hemmalaget och hade problem att få stopp på motståndarens stora spelare.

”Jag tänker att det var rörigt defensivt – lite grann som förväntat. Vi tappar lite koncept där och släpper en hel del enkla ’backdoor cuts’. I vårt screen och rull-försvar är vi lite mitt emellan och lite osäkra hur vi ska agera vilket gör att R.T. Guinn får en ganska skön resa, kan komma igång och skjuta fem av fem på treorna”, säger tränaren Peter Öqvist.

Men Peter Öqvist ser ändå många positiva bitar i förlustmatchen. Luleålaget har som bekant inte ens gjort en handfull träningar tillsammans ännu.

Och med det i åtanke finns det flera saker som tränarparet tar med sig från matchen.

”Offensivt gör vi 82 poäng trots ganska många turnovers, insatserna från de nya importerna är också bra. Det finns ganska många glädjeämnen, mycket som är positivt, vilket kanske låter lite lustigt när man torskat markant. Men offensivt, för en första första match, så är det helt okej. Vi tar oss, vi är i en process och väldigt färska som lag. Vi vet att det kommer att ta lite tid”, säger Öqvist.

I kväll väntar försäsongens svåraste nöt att knäcka för BC Luleå. Man ställs emot den finska mästaren, Karhu Kauhajoki, i den andra och sista matchen av Hotell Östersund Cup.

”Det är ett bra lag och jätteduktiga. Vi kommer att möta fem amerikaner och ett lag som satsar på att gå vidare i Champions League. De har ett flertal namnkunniga amerikaner där Mike Moser, gammal UNLV-alumni till Brice Massamba, har spelat på väldigt hög nivå. Det är ett bra lag och precis vad vi behöver. Kanske det tuffaste motstånd vi kommer att möta innan vårt Europa-kval”, säger han.

Tränaren Peter Öqvist vet vad han vill få ut av sitt lag i säsongens andra träningsmatch.

Och det handlar framför allt om grundläggande bitar i det som ska forma BC Luleå säsongen 2018/2019.

”Det är svårt att ställa exakta krav i och med att det är så färskt. Men det är sådana här grundläggande, basala grejer; Intensiteten, kommunikationen och snacket där ute. Börja bygga lagkemin och försöka städa upp i pick och rull-försvaret”.

Öqvist fortsätter:

”Offensivt lite bättre drag och vi hamnar lite på hälarna. Det var för mycket vänliga veckan när vi skulle släppa en extrapassning mot Jämtland. Det är bra med en osjälvisk mentalitet i laget men i dag behöver vi skruva åt och vara lite mer aggressiva offensivt”.

Uppkast sker klockan 19:00 i Nya Sporthallen i Östersund.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE MATCHEN PÅ WEBB-TV

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77