BC Luleås succé i träningsmatcherna


Foto: Johan Sandström

BC Luleå har gjort sig känt för sina blixtrande snabba uppspel.
Men när man knäckte finska Karhu Kauhajoki så gjordes det – genom ett gnetigt halvplansspel.
”Det är starkt jobbat av grabbarna”, säger Peter Öqvist efter vinsten med 80-70.

Med två tuffa matcher i benen kom BC Luleå till spel mot finska Karhu Kauhajoki.

Under gårdagen hade Karhu kört över Jämtland Basket med hela 92-58. Och allt talade för att det skulle bli en tuff fight.

Det blev det också.

Hemmalaget inledde starkast och tog ledningen med 23-16 efter den första perioden. Men efter drygt tio spelade minuter vaknade gästande BC Luleå till liv.

”Vi började lite segt. Det märktes att det var tredje matchen mot ett piggare Kauhajoki. Det var tungt där ute men sen bet grabbarna ihop. Vi låg under med tio som mest i första perioden men sen började upphämtningen. Från andra quartern tycker jag att vi gör det väldigt bra”, säger tränaren Peter Öqvist.

BC Luleå har som bekant gjort sig känt för det intensiva försvarsspelet och farten i snabba uppspel. Men när man drog ifrån mot Karhu Kauhajoki var det istället tack vare fem mot fem-spelet.

”Det var inte genom snabba uppspel utan vi fick gneta på i halvplansspelet. ‘Set play’ för ‘set play’ och ‘mismatch’ för ‘mismatch’ så gnetar vi på för att komma tillbaka in i matchen. Vi får fouls och kommer till linjen, hittar en del skott bakom screens och en del insidepositioner. Det kombinerat med försvaret”, säger Öqvist.

Slutligen kunde BC Luleå hålla undan och vinna med 80-70. Det innebär att Peter Öqvists mannar vann tre matcher av tre möjliga i träningsmatchturnén.

”Det är starkt jobbat av grabbarna. Det kräver lite pannben för att göra det. Det har varit bra motstånd i de här fighterna och tufft motstånd i dag också. Den här helgen har varit allt vad vi coacher kunde önska oss”.

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 19, Yannick Anzuluni 14, Adam Rönnqvist 12, Denzel Andersson 11, Brice Massamba 7, Quinton Upshur 5, Tom Lidén 4, Anton Saks, Tim Kearney 4.

Max Wiik
[email protected]
Dela på Facebook