Brandon Rozzell utsedd till årets MVP

Brandon Rozzell storspelade under sin tredje säsong med BC Luleå.
Därför prisas han nu som ”årets MVP” i SBL herr.
”Ett stort tack till mina lagkamrater och fansen i Luleå”, säger Rozzell.

Från säsongens första till sista match har Brandon Rozzell varit den klarast lysande stjärnan i hela SBL herr.

Med ett snitt på 21.6 poäng, 4.1 returer, 5.5 assist och 1.2 steals per match gjorde han sin hittills individuellt bästa säsong med BC Luleå under 2019/2020.

Detta gör att han nu har röstats fram till ”årets MVP” (most valuable player).

”Jag är tacksam, absolut. Jag är glad att jag lyckades få den här utmärkelsen. Jag tycker att vi hade en bra säsong och jag vill ge cred till mina lagkamrater för det. Sättet som vi spelade som lag hjälpte mig i mina prestationer. Ett stort tack till mina lagkamrater och fansen i Luleå som alltid är fantastiska att spela inför”, säger Brandon Rozzell.

Är det här din individuellt bästa säsong hittills?
”Ja, det tycker jag. Det är nog den säsongen som jag varit mest bekväm. Jag tog bättre beslut överlag och jag visste även var mina lagkamrater ville ha bollen. Jag är nöjd med mitt poänggörande men ännu mer nöjd med hur jag spelade fram mina lagkamrater under säsongen”.

Den 31-årige amerikanske guarden gjorde 30 poäng eller fler åtta gånger under 2019/2020.

Rozzell noterades även för hela 44 poäng mot Djurgården Basket den 6 december. Han blev dessutom utsedd till MVP när BC Luleå vann Svenska Cupen tidigare i år.

Men Brandon Rozzell själv pratar hellre om att spela fram sina lagkamrater.

”Säsongen var fantastisk och den blev bara bättre. Inte bara på planen men också utanför. Vi stötte på en del motgångar, flest av alla lag i ligan, och vi kämpade igenom det varje dag. Jag älskar laget och pratar fortfarande med grabbarna varje dag. Jag är tacksam att jag kunde vinna den här utmärkelsen med det här laget”, säger han.

BC Luleå har tidigare fått följande utmärkelser:

Årets försvarare: Denzel Andersson.

Årets nykomling: Pelle Larsson.

Årets forward: Denzel Andersson.

Så här lyder motiveringen till Brandon Rozzells utmärkelse:

”För ovanlighetens skull har årets MVP inte blivit framröstad till någon annan utmärkelse än just denna. Han gjorde denna säsong comeback i SBL och har ägt serien från start till slut. Denna vinnarskalle är som allra bäst i de avslutande minuterna och det har börjat talas om att han till och med skulle vara bättre än Eric Elliott. Tvåa i skytteligan, trea i assistligan och etta i ’förbannad över att SM-guld delas ut utan slutspel-ligan’. Vi ska vara väldigt glada över att ha en sådan talangfull karaktär i vårt land. Årets MVP är Brandon Rozzell från BC Luleå!”

Procent av rösterna

Brandon Rozzell, BC Luleå 56%

Elvar Fridriksson, Borås Basket 32%

Ströröster på flera spelare 12%

Brandon RozzellSBL

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77