Burgett debuterar mot Nässjö Basket: ”Exalterad”

BC Luleås nye amerikan Austin Burgett är spelklar.
I morgon, fredag, gör han sin debut mot Nässjö Basket.
”Jag är väldigt exalterad”, säger Burgett.

Några veckors väntan är äntligen över.

Efter att Austin Burgett fått bevittna två matcher från sidlinjen får han nu vara med och hjälpa sitt lag ute på parkettgolvet.

Precis när den 26-årige amerikanen kommit tillbaka från Migrationsverket i Boden berättar han om beskedet.

”Jag är väldigt exalterad. Jag kom precis tillbaka från Migrationsverket och är väldigt laddad äntligen få spela. Det har varit mycket pappersarbete och väntande. Det känns som att det alltid varit någonting – men nu är det äntligen klart”, säger Austin Burgett.

Austin Burgett har fått se sitt nya lag ta två raka segrar hemma. Först en enklare seger mot Wetterbygden Stars och allra senast en nervkittlande upphämtning mot Jämtland Basket.

”Det har varit väldigt spännande. Första matchen var det mycket folk med en härlig inramning och senaste matchen var… Jag vet inte hur man ska sätta ord på det. Jag försökte förklara den för min föräldrar tidigare men det är en sådan match som man måste vara i hallen för att uppleva”, säger Burgett.

När den 206 centimeter långe forwarden nu ska debutera i SBL herr planerar han att bidra med det laget behöver.

Oavsett om det är poäng, returer eller bara hårt arbete.

”För mig personligen vet jag inte. Jag ska komma in, antagligen från bänken, spela hårt, ta returer och göra lite poäng. Egentligen bara göra det som laget behöver”, säger han.

Hur trivs du i Luleå än så länge?
”Jag gillar det här. Det är inte för litet och inte för stort. Jag promenerar alltid till träningarna och folk är väldigt trevliga. Det är ofta någon som stannar och vill prata på stan och häromdagen var det några barn som stannade till och ville ha en’ high five’. Det är en väldigt bra miljö”.

Fredagens motståndare är Nässjö Basket som hittills ligger på nionde plats i tabellen med två vinster och nio förluster.

Laget leds framför allt av den amerikanske guarden Nick Russell som i dagsläget snittar 23 poäng per match. Smålandslaget har dessutom fått behålla stora delar av sin stomme från tidigare säsonger.

”Vi har pratat lite om dem. Men alldeles strax ska vi ha scouting och då kommer jag lära mig lite mer om motståndet”.

Matchen börjar som vanligt klockan 19:04 och spelas i Luleå Energi Arena. Och BC Luleå ser ut att kunna ställa upp med samtliga spelare till hemmamötet med Nässjö Basket.

Om du inte kan vara på plats i hallen går det bra att streama matchen via webb-tv på SBLplay.se.

Austin BurgettInför matchNässjö Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77