Coachen har ordet

I slutet av april tillträdde jag som headcoach för LF Basket. Det är väldigt roligt att få jobba med en så bra och proffsig förening, samtidigt som man känner ansvaret att representera hembygden på ett bra sätt. Med mig har jag mina erfarenheter från svenska basketligan, landslagsspel och motståndare som till exempel Litauen, Serbien och Kina som kan tillföra en del till klubben. Det känns riktigt härligt att vara hemma igen. Mitt första fokus har varit att tillsammans med klubben bygga ett nytt lag. Vi har sökt efter de rätta karaktärerna – spelare som jobbar hårt, är atletiska och starka, har rätt attityd och som vi kan känna oss stolta över att skicka ut inför er i publiken.

Framgångsrika lag har ofta en sak gemensamt och det är kontinuitet. Det har varit en utmaning för oss som har ett delvis nytt lag och med mig som ny headcoach. Vi har därför jobbat med att skapa kontinuitet på andra sätt. Vi har sett till att rekrytera spelare som redan kan mitt spelsystem, där vår ena lagkapten Alex Wesby är en kulturbärare av just detta. Dessutom har vi behållit många av våra lokala Luleåtalanger.

Redan nu tycker jag mig se att årets lag spelar för varandra, är starka och spelskickliga. Vi är ruggigt taggade på att gå igång. Den här säsongen är ambitionen att bjuda er på basket när den är som allra bäst – snabb och underhållande.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77