Collins stormatch räckte inte mot Borås Basket

37 poäng från Corban Collins räckte inte.
BC Luleå förlorade mot Borås Basket med 97-107.
”Jag hade hellre gjort 2 poäng och vunnit”, säger Collins.

Det var dukat för fest när Borås Basket besökte Luleå Energi Arena under tisdagen.

Det var gratis inträde för publiken, BC Luleå med samarbetspartners skänkte 300 000 till Barncancerfonden och skidstjärnan Marcus Hellner levererade matchbollen.

Men det gästande laget såg till att förstöra festen ordentligt.

Redan efter den första perioden låg BC Luleå under med 19-25 då Borås startat klart piggare. Men det var under de efterföljande tio minuterna som det började rinna iväg på allvar.

Anfört av den amerikanska guardduon Nimrod Hilliard och Marcus Tyus så öste Borås Basket i poäng framåt. Och när lagen gick till halvtidsvila låg BC Luleå under med 31-46.

”Först och främst – hatten av till Borås. De kom ut och spelade en riktigt bra match från början till slutet. De visste att de behövde den här vinsten och spelade verkligen som det. Det var en big time-insats från Marcus Tyus som gjorde 42 poäng och kom ut och spelade hårt. Vi matchade inte deras intensitet under tre perioder och grävde oss ett 20-poängshål”, säger BC Luleå-guarden Corban Collins.

Han fortsätter:

”Vi kämpade oss in i matchen i den fjärde perioden men det räckte in. Hatten av till dem. Men vi hade behövt hålla oss till vår gameplan för att vinna i dag”, säger Collins.

Borås fortsatte att dra ifrån direkt efter halvtidsvilan. När BC Luleå sedan väl vaknade i den fjärde perioden var det redan för sent.

Corban Collins drev på sitt lag, staplade tuffa skott på hög och lyckades minska underläget rejält. Men efter 40 spelade minuter stod ändå det gästande gänget som segrare med klara 97-107.

”Intensiteten måste vara högre. Vi måste hålla oss till vår gameplan. Det var för många gånger under matchen som vi inte höll oss till dem och lät deras poänggörare få öppna skott. Vi gjorde inte det som krävdes för att vinna. Kämpainsatser, returtagningen, genomförande och springa”, säger han.

Corban Collins var BC Luleås bäste spelare i förlustmatchen mot Borås Basket. Han svarade för 37 poäng, 4 returer och 4 assist.

Endast Marcus Tyus i motståndarlaget var bättre med sina 42 poäng.

”Du känner mig – jag vill vinna. Det räckte inte för att vi skulle vinna i dag. Jag behövde göra mer för att vi skulle vinna antar jag. Det är en välsignelse att få möjligheten att spela basket och jag försöker ta vara på det varje gång jag är på planen. De första tre perioderna sköt jag inte bra men jag behöll självförtroendet, fortsatte att vara aggressiv och visste att så fort jag satte en trepoängare så skulle jag komma igång. Det var det som hände i den fjärde perioden”.

Corban Collins fortsätter:

”37 poäng och en förlust. Jag hade hellre gjort 2 poäng och vunnit. Nu finns det jobb att göra för mig själv och hela laget. Till den 27 december ska vi se till att bli bättre. Shoutout till publiken i dag som var fantastiska och gav oss mycket energi. Vi ser fram emot att se dem på läktaren igen”.

Både Brice Massamba och Denzel Andersson tvingades lämna planen efter två smällar.

Massamba vred till knäet efter en retursituation och kommer att magnetröntgas så fort svullnaden på knäet lagt sig. Andersson, som haft hjärnskakning tidigare under säsongen, gjorde illa huvudet igen och spelades inte mer på grund av yrsel.

Matchfakta

BC Luleå–Borås Basket 97–107
(19–25, 12–21, 28–27, 38–34)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 37, Robert Gilchrist 15, Thomas Massamba 12, Denzel Andersson 11, Anton Kobylak-Berglund 8, Tim Kearney 7, Brice Massamba 4, Daniel Hansson 3.

Poänggörare, Borås Basket: Marcus Tyus 42, Michael Moore 24, Nimrod Hilliard 23, Simon Gunnarsson 7, Ludvig Johansson 5, William Gutenius 3, Fredrik Andersson 3.

Publik: 2 050.

Klicka här för att se fullständig statistik.

Borås BasketCorban CollinsMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77