Collins storspelade när segersviten förlängdes

Corban Collins storspelade mot Jämtland Basket.
Då kunde BC Luleå förlänga sin svit – och ta 20 raka vinsten mot Östersundslaget.
”Jag ville bara komma ut och vara aggressiv från början”, säger Collins.

Förutsättningarna inför mötet med Jämtland Basket var glasklara.

BC Luleå hade 19 raka vinster mot Östersundslaget. Antingen skulle sviten förlängas – eller så skulle den brytas.

”Det var en tuff match. Shoutout till Jämtland som är ett jättebra lag. Välcoachade, de spelar väldigt snabbt, gillar att göra poäng, har några bra guarder och stora killar som kan skjuta utifrån. Vi visste det inför matchen och att de skulle komma ut och göra allt för att vinna”, säger Corban Collins.

När lagen gick till halvtidsvila låg BC Luleå under med 45-48. Men det var framför allt i den andra halvleken som Luleålaget vaknade på allvar.

Då skruvade man upp intensiteten, började få stopp i defensiven – och därför lossnade det även offensivt.

BC Luleå tvingade fram 24 turnovers av Jämtland Basket vilket blev en av de stora nycklarna till att man slutligen kunde vinna.

Hemmagänget vann alltså med 99-88 efter en andra halvlek präglad av kampvilja.

”Vi vet att de kommande matcherna är jätteviktiga. Vi måste börja ’peaka’ vid rätt tid. Jämtland är en kvalitetsmotståndare som vi vet kommer att gå till slutspel”, säger Collins.

Segern var alltså BC Luleås 20 raka mot Jämtland Basket. Och Collins tackar sin lagkamrat Brice Massamba, som var med och värmde upp, för energin som han bidrog med. Även om han inte är helt redo för spel ännu på grund av en knäskada.

”Shoutout till ’Big Brice’ som vi äntligen hade med på uppvärmningen igen. Han gav oss mycket energi. Vi visste att vi behövde få det gjort. Vi ville inte vara laget som bröt sviten efter många år och många segrar på raken”, säger han.

Corban Collins storspelade i vinsten mot Jämtland. Han noterades för imponerande 31 poäng, sex returer, nio assist, fyra steals och inte en enda bortkastad boll.

”Jag var solid. Jag ville bara komma ut och vara aggressiv från början. Förra matchen tyckte jag inte att jag spelade så bra. Nu ville jag komma ut och leda mitt lag till seger och jag tycker att alla drog sitt strå till stacken”.

Matchfakta

Luleå–Jämtland 99–88
(26–25, 19–23, 26–18, 28–22)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 31, Denzel Andersson 19, Tavarius Shine 13, Thomas Massamba 13, Robert Gilchrist 10, Tim Kearney 6, Earvin Morris 5, Daniel Hansson 2

Poänggörare, Jämtland Basket: Teyvon Myers 18, Andrew Smith 17, Adam Rönnqvist 16, R.T. Guinn 16, Daniel Johansson 8, Gustav Hansson 7, Oliver Gehrke 4, Nicholas Paulos 2.

Publik: 1 695.

Klicka för att se fullständig statistik.

Corban CollinsJämtland BasketMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77