Corban Collins: ”Jag väntar på en 40-poängsmatch”

Han gjorde 37 poäng senast – och har burit BC Luleå offensivt på sistone.
I kväll ska Corban Collins fortsätta poänggörandet i finalreprisen mot Norrköping Dolphins.
”Jag väntar på en 40-poängsmatch”, säger han.

26, 28, 28, 28 och 37.

Det är inte medianåldern på spelarna i BC Luleås trupp. Nej, det är Corban Collins imponerande individuella poängskörd under de fem senaste matcherna.

I det senaste bortamötet med Södertälje Kings stod han för säsongens insats när han bombade i 37 poäng och skickade ut åtta assist.

Det vore en underdrift att påstå att hans form är god.

”Jag är nöjd med hur jag spelar men det finns alltid utrymme för utveckling. Så länge vi vinner så är det den största grejen. Det kanske inte är jag som gör mycket poäng varje kväll. Det kan vara någon annan, Denzel exempelvis”, säger Corban Collins.

I kväll tar BC Luleå emot Norrköping Dolphins i Luleå Energi Arena. Det blir den första gången som lagen möts sedan SM-finalerna i våras.

Luleålaget har inlett säsongen med sex segrar och två förluster. Norrköping har fem vinster och två torskar än så länge.

Och Corban Collins är fullt medveten om att det är en guldfavorit som kommer på besök.

”Det är en stor match. Vi visste inför säsongen att Norrköping är den stora favoriten att vinna alltihop. Vi väntar på att få möta ett lag som alla tror kommer vara det bästa i slutet av säsongen. Vi vet att det kommer bli en bra möjlighet, ett bra test att möta det laget som alla tycker är bäst. Vi ser fram emot utmaningen och att komma ut och tävla och spela hårt”, säger Collins.

Med hemmasegern mot Istanbul BBSK i Fiba Europe Cup-inräknad har BC Luleå just nu sex raka segrar.

Luleålaget spelar bra basket just nu och spelarna har börjat lära känna varandra ute på planen.

”Det känns bra. Vi börjar lära känna varandra som lag, lära känna varandras styrkor och svagheter. Veta exakt vad som hjälper oss att bli framgångsrika. Vi försöker upprepa det varje dag på träning, under matcher och fortsätta med det som gjort att vi vunnit sex raka matcher”, säger Collins.

Nu väntar vi på en 40-poängsmatch från dig.
”Jag väntar också på den. När det händer så händer det (skratt)”.

Brice Massamba saknas fortfarande på grund av sviterna efter en hjärnskakning. Både lagkapten Tim Kearney och Denzel Andersson förväntas dock vara tillbaka i spel.

Matchen börjar i vanlig ordning klockan 19:04.

KÖP BILJETTER TILL FINALREPRISEN HÄR

Corban CollinsInför matchNorrköping Dolphins

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77