fbpx

Countdown #10

55-Nikita-M

 

 

Nikita Meshcharakou är nummer tio ut i vår spelarpresentation och han kommer att spela med nummer 55 på linnet, vitrysk forward på dryga 2 meter, född 1988 blev klar för BC Luleå i somras och som blev den sista pusselbiten i lagbygget inför säsongen. Han visade under vår hemmaturnering QHBT för tio dagar sedan att han blir att räkna med i vinterns spel i Basketligan. Nikita är en spelare med bred erfarenhet och välskolad i USA. Han har spelat med Georgetown University för att avsluta med Wake Forest under två år i ACC – en av de tuffaste NCAA-div 1 ligorna i USA där Nikita var starter under sin avslutningssäsong. Senaste två säsongerna med vitryska mästarna Tsmoki Minsk och spel med vitryska landslaget.

Han mäter 203 cm och hans position är forward/small forward och med försvarskompetens på flera positioner. En vänsterhänt kvick spelare för sin storlek.

 

BC Luleås headcoach Peter Öqvist om Nikita:

-Nikita (Meshcharakou) är en mycket allround forward, fysisk mångsidig med erfarenhet från hög college nivå med Wake Forrest och internationellt spel i starka VTB league och med det Vitryska landslaget.

-Med sina kvicka 203 cm ger han oss ytterligare ett hot i anfallet genom drives och rörelse utan boll men även från distans med sitt skytte. Offensivt spelskicklig, bra passare, duktig skytt och vass i sina attacker mot korgen.

-Hans förmåga att spela försvar på alla positioner gör oss vassare defensivt och han kommer att göra oss starkare i returtagningen.

 

 

 

 

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77