fbpx

Countdown #11

42-Denzel-Red

 

Nedräkningen går snabbt nu – det är snart match och premiär dessutom. Denzel Andersson, född 1996 och från KFUM Hudik och Sundsvall. Tre år på Riksbasketgymnasiet i Luleå i div 1 och nu i Basketligan. Denzel har redan presenterat sig md BC Luleå, i försäsongens matcher har tagit väl vara på chansen till speltid och levererat stort. Han har en hög basket-IQ där han läser spelet bra.

Denzel spelar med nummer 42 som är ett mycket speciellt nummer för honom. Det var det nummer hans pappa Jay Anderson hade när han spelade i NBA, Jay blev NBA-mästare 1976 med anrika Boston Celtics. Jay hann med flera år i svensk basket både som spelare och coach, bland annat i Sundsvall och han hann bli norsk mästare med Ulriken 2007. Tyvärr gick Jay bort i förtid 2009 endast 55 år gammal.

På sin fritid gillar Denzel att sova och chilla rent allmänt och intresse i övrigt är att kolla på TV-serier. Men förutom basketverksamheten i BC Luleå jobbar han ungefär halvtid på ICA Kvantum. Ha bor ensam i en etta i Luleå. Flickvännen går på college i USA, mamma bor i Sundsvall liksom en av hans systrar, två andra systrar i Stockholm och två bröder i USA.Denzel gillar hundar… Denzel gillar hundar jättemycket!

 Han tycker BC Luleå har ett mycket bra lag i år och att vi kommer komma långt och han vet att alla i laget kommer att ha kul denna säsong!
 Coach Peter Öqvist om Denzel:
– Ung och talangfull forward med en nutid på position 4 men med en framtid även ute på perimetern.
-Han är en duktig försvarare och smart spelare trots sin ålder.
-Denzel har inlett försäsongen med bravur och kommer att kunna bidra redan från premiären, en spelare under utveckling som parallellt med matchande behöver fortsätta utveckla sin fysik och teknik.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77