fbpx

Countdown #13

20-Anton-Red

Sist ut i vår presentation av BC Luleås spelartrupp är Anton Saks. Anton är den som kan vara årets joker i Basketligan, trumfkortet för BC Luleå när han kommit tillbaka i riktig matchform. De senaste två åren har han inte spelat basket på grund av stora problem med hälsenorna. Han kommer från Norrköping där han var en av centralfigurerna och har spelat europabasket med laget samt att han var en given landslagsspelare innan skadorna kom.

När Anton fått upp ångan för fullt och matchoträningen polerats bort kommer han att vara av BC Luleås stöttepelare. Han är 26 år och spelar forward med sina 201 centimeter.

Anton studerar ekonomi på LTU, Luleå Tekniska Universitet och har ett stort intresse för ’Börsen’ och förutom det gillar han att umgås med flickvännen och vänner och familjen, fast de är ju långt borta nu… Ett annat intresse är sport rent allmänt.

Han bor samman med sambo i lägenhet i Luleå. Gillar hundar men deklarerar att han förmodligen aldrig kommer att skaffa en.
Anton tycker att BC Luleå har ett mycket bra lag med flera bra spelare på alla positioner och att det finns mycket rutin blandat med unga hungriga spelare vilket gör laget mycket spännande. Hans förväntningar på säsongen är självklart att laget ska vinna ett SM-guld och att man har roligt på vägen dit när man vinner.
Coach Peter Öqvist om Anton:
-Anton är en rutinerad allroundspelare. 26 år ung men har ändå ett ton av internationell rutin med spel i Baltiska ligan, Eurochallenge och med landslaget.
-Han är väldigt skicklig och en smart spelare som kommer göra oss bättre från dag ett men som också har potential att växa under säsongen då han gör sina första steg på parketten efter ett långt skadeuppehåll.
-Han har förmågan att spela försvar och anfall på samtliga positioner med framgång och han kommer att vara en viktig del av vår framgång.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77