fbpx

Countdown #6

10-Toni-P

 

Toni Prostran blir vår sjätte spelarpresentation inför starten av Basketligan. Toni kommer att spela med nummer 10 på matchlinnet. Född 1991, från Kroatien och 181 cm lång med guardposition. Han kommer närmast från spel med Norrköping Dolphins men har spelat med kroatiska klubbarna KK Zadar och KK Zagreb.

Det visade sig under Quality Hotel Basketball Tournament att Toni blir en stor tillgång för BC Luleå. Han är en given dirigent på bakplan med att vasst trepoängskott med hög procent.

 

Toni bor i Luleå med fru och liten dotter och att leka med dottern är något som gör honom lycklig, berättar han. Annars gillar han att spela Playstation och att sova. Toni har ett stort intresse för hundar, han tycker det är mycket kloka djur och lojala. Om laget säger Toni att han tycker det är ett bra lag med väldigt bra spelare och coacher och att alla i laget är mycket viktiga.

Hans förväntningar på säsongen är stora och om alla fortsätter att träna lika hårt som de gjort nu på försäsongen kan BC Luleå bli mästare. Men för att nå dit måste det ske dag för dag, träning för träning och då hoppas Toni att alla ska bli glada i Maj 2016.

 

Coach Peter Öqvist om Toni:

 

-Toni är en riktig lirare med enorm blick för spelet. Han är en bra skytt och poänggörare men hans främsta styrka är förmågan att göra andra bättre.

-Dessutom är han en duktig försvarsspelare med hög intensitet och i anfall är han snabb som vinden med bollen.

-Vi blir vassare och bättre som lag med Toni’s förmåga att skapa lägen för sig själv och sina lagkamrater.

 

 

 

 

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77