fbpx

Countdown #7

21AndreasRed

 

 

Andreas von Uthmann gör sitt andra år med BC Luleå i Basketligan. Andreas moderklubb är Djursholms Indians från Stockholm. Han gjorde sitt första år i Basketligan med dubbellicens eftersom han gick sista året på Riksbasketgymnasiet i Luleå där han också spelade i division 1.Han mäter 196 cm och spelar på forwardposition.

Andreas gillar att ’chilla’, kolla serier på TV och han jobbar ungefär halvtid på ICA Kvantum i Luleå. Som sagt, han gillar att slappa men huvudfokus är förutom basketspelandet med BC Luleå är att slå forna klasskamraten och lagkamraten Joel Svensson i NHL-spel. Familjen består föräldrarna Elisabeth och Hans och en syster och bro,r bägge syskonen spelar också basket. Andreas har spelat med ungdomslandslagen U-18 och U-20 de senaste åren.

Andreas ser fram emot årets säsong där han tycker att laget är väldigt bra med många ’schnabba jävlar’. Förhoppningarna är höga det här året och han spår ett SM-guld utan en enda förlust!

Förhållandet till hundar är att Andreas åtminstone inte hatar dem… men vem vet, allting förändras över tiden.

Coach Peter Öqvist om Andreas:

-Ung och talangfull allroundspelare på närmare 200cm. Bred i repertoaren både offensivt och defensivt och framtidens typ av basketspelare.

-Att Andreas kan spela på Basketliganivå visade han redan fjol, i år handlar det om att visa framfötterna än mer och lära sig var han kan producera poäng och returer även i tuffa lägen och stora matcher.

-Samtidigt är han i en fas av att fortsätta utveckla in fysik, teknik och taktiska erfarenhet.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77