fbpx

Countdown #8

3-JoelRed

 

 

Nummer 8 ut i vår presentation av spelarna inför premiärmatchen i årets Basketliga på torsdag är Joel Svensson med nummer 3 på matchlinnet. Joel är åter en spelare från Riksbasketgymnasiet, där han tog studenten i våras. Född 1996 och 185 centimeter och spelar på guardposition.

Joel kommer från Stockholm och har Turebergs Baket som sin moderklubb. Hans pappa är Jana Svensson, mycket bekant basketledare för de flesta basketmänniskor i sverige.

Joel jobbar cirka halvtid på ICA Kvantum och förutom jobbet och basketspel gillar han att kolla på TV-serier där favoriterna är Entourage och Fresh Prince of Bel-Air. Han gillar också att äta kakor och spela NHL med lagkompisarna Andreas och Denzel. I övrigt bor han i en etta vid kyrkan i Luleå och har en flickvän.

Joel älskar hundar och har en egen hemma i Stockholm, en Golden Retriever som heter Molly.
Joel tycker att årets BC Luleå är ett väldigt starkt lag med många styrkor, han tror starkt på Anton Saks, eftersom han är blond liksom Joel.
Ett av hans stora delmål i vinter är att han ska vinna över Erik Edin på dunktävling, och att ett SM guld hade suttit fint också!

Coach Peter Öqvist om Joel:

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77