fbpx

Countdown #9

2-Adam-Red

 

Nummer nio i spelarpresentationerna i BC Luleå blir en riktig luleson, Adam Rönnqvist som kommer att spela med nummer 2 på årets matchlinne. Adam kommer från BK Höken som har lärt honom alla grunderna som sedan finslipades på Riksbasketgymnasiet i Luleå. Sista året BG (2008/09) spelade Adam med Plannja.  09/10 blev det spel med Luleå Steelers i division 1 innan han drog till Norge och spelade basket i Oslo med Baerum och blev norsk ligamästare. Säsongen 11/12 var det moderklubben Höken som gällde och spel i division 2 innan han klev upp till ettan igen och nu med LF Future, under säsongen 12/13 blev Adam kallad till LF Basket och Basketligan och där har han blivit kvar. Adam gör nu sin femte säsong i den svenska Basketligan.

Adam bor i Luleås innerstad med sambo. Han är ett stort fan av diverse TV-serier och dokumentärer om andra världskriget. Han anser att BC Luleå är ett väldigt bra lag i år med en stark stomme från förra året och med några väldigt bra nyförvärv. -Vi vinner guld, säger han!

Adam älskar hundar och trots att han är allergisk mot dem kan han inte stå emot att leka och mysa med dem.

Coach Peter Öqvist om Adam:

– Adam är en snabb, stark och explosiv guard. Skicklig scorer och fantastisk skytt.
-Adam har gjort ett riktigt vasst jobb både på planen och i gymmet under förra säsongen och genom den här sommaren. Vilket gör att han kliver in i denna säsong bättre än någonsin.
-Trots sin ålder är han en av våra mer rutinerade och stabila pjäser.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77