Därför valde ”A.J.” Davis spel med BC Luleå

BC Luleås senaste värvning heter Antonio ”A.J.” Davis.
Här berättar den 206 centimeter långe forwarden om varför han valde Luleå.
”En möjlighet jag inte kunde säga nej till”, säger Davis.

Antonio ”A.J.” Davis, 25, är spelaren med basket i blodet.

Hans pappa Antonio gjorde 13 säsonger i NBA och blev uttagen till ett av NBA:s All-Star-lag säsongen 2000/2001.

Hans tvillingsyster Kaela Davis spelar för närvarande i WNBA med laget Atlanta Dream.

Det är med andra ord ingen slump att ”A.J.” Davis själv blivit professionell basketspelare.

”Pappa har varit en stor inspiration. Han har hjälpt mig mycket längs vägen och försökt lära mig om spelet. Jag har lärt mig många livslektioner genom basket. Vi är definitivt en basketfamilj och som lagt ned mycket av vår tid på den här sporten”, säger Antonio ”A.J.” Davis.

Davis har tidigare karriären bland annat spelat i Australien, Kosovo, Dominikanska Republiken, NBA G-League och Nicaragua.

Men säsongen 2020/2021 kommer han att tillhöra BC Luleå i SBL Herr.

”Jag är exalterad att få komma tillbaka till basket efter ett galet år”, säger Davis.

Varför valde du BC Luleå?
”Jag pratade med coach (Peter Öqvist) och fick en bra känsla. Jag älskar samtalet som vi hade. Sverige är så klart ett vackert land som jag ser fram emot att besöka. Men allt som allt var det en möjlighet jag inte kunde säga nej till”.

25-årige ”A.J.” Davis beskriver sig själv som en mångsidig spelare.

Han är 206 centimeter lång men behärskar spelet både ute på trepoängslinjen och inne i tresekundersområdet.

”Jag är en väldigt mångsidig spelare. Jag använder min storlek bra och är smart på basketplanen. Jag spelar på rätt sätt och kan bidra med många olika saker till ett lag. Jag är en bra poänggörare och returtagare och jag bidrar med mycket energi”.

Men ”A.J.” Davis stora fokus ligger naturligtivs på att vinna basketmatcher.

”Jag gör allt jag kan för att vinna matcher. Om det är att göra poäng, spela försvar eller ta returer – jag gör det som krävs för att vi ska vinna”.

A.J. DavisNyförvärv

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77