De blev världsmästare när Gatbasket VM avgjordes


Foto: Birgitta Wiik

Gatbasket VM avgjordes under gassande sol och inför fullsatta läktare.
Då tog laget LP-Jouren revansch på sig självt – och kan nu kalla sig världsmästare.
”Det är helt otroligt, det här har man trånat efter”, säger lagkaptenen Viktor Wäppling till Norrbottens Media.

Fjolårets VM-final i Gatbasket spelades mellan Falken och LP-Jouren.

Det blev en jätterysare som Falken vann efter ett sista sekunden-avgörande.

Inför Gatbasket VM 2018 hade LP-Jouren slickat såren under ett helt år, adderat två nya spelare och fick slutligen sin efterlängtade revansch.

Legendarer som Dennis Aulander och Torbjörn Gehrke gjorde upp mot Adam Rönnqvist, Jim Enbom och Carlos Wheeler bland andra. Det var en fantastisk mix av dagens basketliga-spelare och dåtidens basketstjärnor.

Och det blev alltså LP-Jouren, från Björkskatan, som slutligen kunde kalla sig för världsmästare i Gatbasket. Det efter finalsegern mot Expendables med Plannja-legendaren John Rosendahl i spetsen.

”Det är helt otroligt, det här har man trånat efter. Det är legenderna som har haft bucklan. Nu kan vi titulera oss världsmästare och det är det man vill. Sen kanske vi inte vinner nästa år. Men då kan vi i alla fall skriva in det på våra tröjor”, säger LP-Jourens lagkapten Viktor Wäppling till Norrbottens Media.

1000-tals personer letade sig till Södra Hamn i Luleå under lördagen. Och Wäppling från LP-Jouren var inte sen med att hylla arrangemanget.

”Det här kommer bara bli bättre och bättre med tiden. Det här är något helt underbart och det lyfter Luleå som basketstad till en helt ny nivå”, säger han.

Egal Saleman, från samma lag, blev under lördagskvällens guldbankett utsedd till turneringens mest värdefulle spelare för andra året på raken.

Hela världsmästarlaget – LP-Jouren

Viktor ”Ulven” Wäppling

Egal Saleman

Fredrik Åkeblom

Markus Häggblad

Alexander Ryan

Max Wiik
[email protected]
Dela på Facebook