Denzel Andersson utsedd till årets forward

Denzel Andersson blev utsedd till ”årets försvarare” förra veckan.
Nu står det klart att han även prisas som ”årets forward”.
”Fan vad sjukt. Rackarns kul!”, säger Andersson.

Med 36 procent av rösterna blev Denzel Andersson framröstad till ”årets forward” i SBL herr säsongen 2019/2020.

”Fan vad sjukt. Rackarns kul! Det trodde jag inte att jag skulle få”, säger Denzel Andersson.

Andersson har haft sin individuellt statistiskt bästa säsong i Sveriges högsta serie. Hittills.

14.7 poäng, 6.9 returer och 1.7 blockade skott per match vittnar om en spelare som bidragit över hela planen för sitt BC Luleå.

”Jag har spelat som jag alltid har spelat. Mycket försvar, jobba hårt och det har gått särskilt bra i år vilket är kul”, säger Andersson.

Vad har du utvecklat i ditt spel det här året?
”Det har bara gått bättre och bättre för varje år jag har varit här. Min defensiva sida har alltid blivit bättre. Men största stegen är att jag varit mer aggressiv än jag varit tidigare. Även om jag tror att jag kan vara ännu mer aggressiv också”, säger han.

Så här lyder motiveringen till Denzel Anderssons utmärkelse:

”Han har redan mottagit en utmärkelse detta år som i allra högsta grad beskriver varför han är årets forward. Hudiksvallsonen har dominerat SBL på denna position i år men inte bara defensivt. Med sina 14,7 poäng per match tillhörde han toppen i skytteligan samtidigt som han defensivt stängde ner motståndarna. Årets Forward är Denzel Andersson från BC Luleå!”

Procent av rösterna

Denzel Andersson, BC Luleå 36%

Zachary Cuthbertson, Borås Basket 16%

Jordan Semple, Jämtland Basket 12&

Denzel AnderssonSBL

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77