Detaljer ska avgöra andra kvartsfinalen

BC Luleå tar sig an Jämtland Basket i kvartsfinal två i kväll.
Då tror lagkaptenen Tim Kearney att detaljer kan bli direkt avgörande.
”Vi är laddade och det var en tuff första match”, säger han.

I måndags spelade den första kvartsfinalen mellan BC Luleå och Jämtland Basket.

Då lyckades Luleålaget vinna för 21 raka gången och segersiffrorna skrevs till 97-92. Men i kväll väntar en helt ny match i Östersunds Sporthall.

”Det ska bli roligt. Vi är laddade och det var en tuff första match. Vi vet att Jämtland är ett bra lag som gör mycket poäng. Så vi måste jobba på vårt försvar och det är där vårt fokus ligger”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Det finns mycket att ta med sig från den första kvartsfinalen, menar Tim Kearney. Till kvällens match tror han att detaljer kommer att avgöra.

”Vi gör många bra saker i den matchen men det finns också mycket som vi kan göra bättre. Det är ett evigt slipande på detaljer under slutspelet”, säger Kearney.

Var det mycket känslor på planen senast?
”Jo, absolut. Det är det i alla matcher i slutspelet tycker jag. Vi kämpar på, gör ett bra jobb och det är många i Jämtland som är duktiga som vi måste försöka stoppa nästa match också. Definitivt en slutspelsmatch”.

Vad vill ni göra bättre än senast?
”Adam Rönnqvist gör väldigt mycket poäng i första matchen. Det hade vi velat få ner till i alla fall hans snitt”.

BC Luleå är, som så många gånger förut, SBL:s publikstarkaste lag med ett snitt på 1800 personer. Jämtland Basket ligger på andra plats med knappt 400 färre åskådare per match.

Tim Kearney och hans lag är redo för ett bra tryck nere i Östersunds Sporthall.

”Det blir så klart tuffare på bortaplan. Men det ger oss chansen att tysta ned deras hemmapublik och spelar vi bra basket så borde vi kunna få hallen att bli ganska tyst”.

Uppkast sker klockan 20:04 och matchen kan ni streama på webben via SBLplay.se.

I BC Luleås saknas fortfarande långtidsskadade nyckelspelaren Earvin Morris. I övrigt ställer man upp med ordinarie trupp.

Inför matchJämtland BasketSlutspelTim Kearney

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77