Drömstart bakom BC Luleås storseger i derbyt

BC Luleå fick en drömstart i norrderbyt mot Umeå BSKT.
Det lade grunden till en jätteseger med siffrorna 101-65.
”Otroligt skönt att vi kunnat spela så här både i dag och i fredags”, säger forwarden Axel Nordström.

Pang, sa det bara.

BC Luleå öppnade bortamötet med Umeå BSKT på bästa tänkbara sätt. Efter drygt en minuts spel i den första perioden stoppade Daniel Hansson i 6-0 genom en layup.

Då tvingades hemmalaget till sin första timeout.

Två minuter senare stal Brandon Rozzell bollen och sköt i 14-0 från trepoängslinjen. Då kom den andra timeouten från Umeå BSKT och BC Luleå hade kopplat ett järngrepp om matchen.

”Vi ville bära med oss det från förra matchen. Komma ut aggressivt, röra bollen och hitta öppna skott och grejer. När vi gör de grejerna, spelar vårt spel och får kulan att röra på sig så kommer vi att kunna göra så här på alla lag. Det är otroligt skönt att vi kunnat spela så här både i dag och i fredags”, säger Axel Nordström.

Ja, det var just bollrörelsen och det aggressiva försvarsspelet som blev segerreceptet för BC Luleå.

Visst, i den tredje perioden svajade det lite och ett tag var Luleåledningen nere i tio poäng. Men några stopp i försvar och öppna trepoängare senare hade man stängt butiken och den fjärde perioden blev faktiskt bara en transportsträcka.

BC Luleå vann efter 40 minuters spel med 101-65 och har nu två raka segrar i SBL herr.

”När vi spelar pick och rull-spelet, kan komma in i fart och släppa bollen tidigt så får vi försvaret att röra på sig. Då vet vi att vi kommer att hitta öppna skott och i dag lyckas vi dra i dem. Efter några minuter kände vi oss bekväma och då är det jävligt kul att spela”, säger Nordström.

Umeå var nära att komma ikapp där ett tag.
”Vi slappnade av lite och då blir det så. Ligan är jämn i år och Umeå är inget dåligt lag. De har hängt med i många matcher trots att de har många torskar. Vi sa bara att vi var tvungna att skärpa till oss och hitta tillbaka till bollrörelsen och framför allt få ’stops’ i försvar. Sen rann det på bara”.

Denzel Andersson var återigen planens klarast lysande stjärna. Han följde upp sin 36-poängsmatch mot Djurgården med att under tisdagskvällen göra 28 poäng. Han tog även 4 returer, hade 4 assist, blockade 5 skott och stal 2 bollar.

Även Axel Nordström imponerade i vinstmatchen. Hans facit blev 8 poäng, 9 returer och 5 assist.

”Vi har så jävla många skyttar. Om jag kan spela min roll i det hela och ge de andra bra ’looks’, fånga bollen djupt och ge oss det spelet så gör jag gärna det. Jag vet inte när de andra lagen ska inse att jag gillar att passa därifrån. De får gärna fortsätta att dubbla mig så får alla andra skjuta öppna skott”.

Matchfakta

Umeå BSKT–BC Luleå 65–101
(12–36, 23–16, 21–22, 9–27)

Poänggörare, BC Luleå: Denzel Andersson 28, Brandon Rozzell 19, Daniel Hansson 10, Axel Nordström 8, Tim Kearney 8, Quinton Upshur 7, Brice Massamba 7, Anton Kobylak-Berglund 7, Daniel Eliasson 3, Pelle Larsson 2, William Eriksson-Hansson 2.

Poänggörare, Umeå BSKT: Rodney Williams 13, Georgio Milligan 12, Callum Lawson 11, Nathan Dawit 11, Rashard Odomes 10, Jacob Johansson 3, Anton Leth 3, Albin Frank 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Axel NordströmMatchUmeå BSKT

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77