fbpx

Efter fjolårets succé – BC Luleå skänker 300.000 till Barncancerfonden

BC Luleå upprepar fjolårets succé med en gratismatch till förmån för Barncancerfonden.
Men nu höjer vi ribban ytterligare – och skänker 300.000 kronor.
”Vi känner oss förstås väldigt glada”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Förra säsongen arrangerade basketklubben BC Luleå en gratismatch till förmån för Barncancerfonden.

Tillsammans med våra fantastiska samarbetspartners bjöd vi åskådarna på inträdet och skänkte även 250.000 kronor till Barncancerfonden.

Under den kommande toppmatchen mot Borås Basket tisdagen 18 december är det dags igen. Men nu tar BC Luleå samarbetet ett steg längre.

Vi kommer, tillsammans med ett stort antal företag, att skänka 300.000 kronor till Barncancerfonden.

”Det är helt underbart att vi ännu en gång kan kombinera en gratismatch med att skänka pengar till Barncancerfonden. Det finns många organisationer som är i behov av ekonomiskt stöd. Men vi har valt att fokusera på Barncancerfonden eftersom barnen faktiskt är det viktigaste vi har”, säger Per Sandström från BC Luleås sälj- och marknadsavdelning.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson fortsätter.

”Vi känner oss förstås väldigt glada och stolta att kunna göra denna samhällsinsats tillsammans med Barncancerfonden och våra samarbetspartners. Vi upplever ett enormt engagemang från näringslivet i den här frågan”, säger Mosesson.

”Det har varit intressant och framför allt viktigt att få möjligheten att jobba med ett sådant här projekt som verkligen bidrar till en god sak. Vi hoppas att vi kan fortsätta det här samarbetet även i framtiden”, säger Petter Andersson från BC Luleås sälj- och marknadsavdelning.

Katarina Gustafsson från Barncancerfonden framhäver att varje krona gör skillnad i kampen mot barncancer.

”Varmt tack till BC Luleå för deras fantastiska engagemang! Det bidrar till vårt arbete med att bekämpa barncancer och ge stöd till drabbade barn och deras familjer. Tack vare framsteg inom forskningen överlever i dag 80 procent av de barn som drabbas av cancer, men det räcker inte. Varje krona gör skillnad på väg mot vår vision att utrota barncancer”, säger Katarina Gustafsson.

Inför matchLars MosessonSamarbete

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77