Final 3 hemma… och nu börjar det bli spännande…

 

Efter en fantastiskt härlig vinst på bortaplan mot antagonisten Södertälje Kings igår flyttar vi fokus på arena från Täljehallen till Luleå Energi Arena som blir värd för final 3 på lördag 6 maj 18.04. Gårdagens kraftmätning mellan Södertälje och BC Luleå blev tredje gången gillt för Luleå som nu kunde vinna för första gången i Täljehallen denna säsong. Bättre valt tillfälle kunde inte tänkas för det är nu i finalspelet de stora matcherna avgörs.

En viktig faktor i morgon kommer att bli ’den sjätte spelaren’, kan vi få folk att gå man ur huse och fylla upp Luleå Energi Arena till bristningsgränsen kommer också Luleåspelarna att lyftas fram och få den stöttning som behövs när man spelar de stora matcherna, finaler, mot högkvalificerat motstånd som nu mot fyrfaldiga svenska mästarna Södertälje Kings. Vi kan inte på något sätt räkna ut Södertälje utan måste ta varje match på största allvar. Vi måste komma ut i spelet i tredje finalen på ett intensivare sätt redan från matchstart. Vi har nu två matcher där första perioden varit svag och måste kunna stänga till försvaret – och vad kunde vara bättre än en hemmapublik som höjer trycket i arenan och lyfter fram Luleå från första stund för att ta fatt i dirigentpinnen och kontrollera motståndarna!

Alltså! – Vi vill ha hjälp av Sveriges bästa basketpublik från uppvärmningens start och höja trycket i Luleå Energi Arena – att gå ’ALL-IN’ – för nu ska vi visa vilka som är bäst på alla plan!

Coach Peter Öqvist inför final 3:

’-Final 3 i en tajt matchserie. Det är tight mellan matcherna och även spelmässigt i matcherna. Södertäljes sex importer och två landslagsstarters har spelat bra i början av båda matcherna. Men det känns otroligt skönt att vi haft försvarsspelet, offensiva kylan och vinnarskallarna i slutet. Det är såklart lätt att se Brandons fantastiska insats senast men glöm inte bort resten av laget.

-Samtliga som satte foten på golvet jobbade med stort hjärta och gjorde allt vi kan kräva av dem!

-Vi har vunnit två och det har satt oss i en bra sits, men nu är det ny match och en ny uppgift. Det har krävts vårt absoluta max för att vinna de första och det kommer att krävas lika mycket eller mer ikväll. Försvaret behöver bara på topp, kampmomenten skall vinnas, returerna behöver erövras. Dessutom behöver vi våga spela avslappnat i anfall och sätta ett par skott. Detta kan endast göras med den fantastiska energi ni skapar i en full arena! Tillsammans går vi för vinst, All-in!

/Peter

 

Basketligan, final 3:7, Luleå Energi Arena, uppkast 18.04

BC Luleå – Södertälje Kings

Basketsverige sänder matchen över webben, följ länken: Final 3:7, BC Luleå – Södertälje Kings

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77