fbpx

Förlust efter sista sekunden-avgörande

BC Luleå ledde med 21 poäng i den tredje perioden.
Sedan kollapsade laget totalt och förlorade i sista sekunden mot Umeå BSKT med 93-95.
”Vi kunde ha stängt den här matchen mycket tidigare och det borde vi ha gjort”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

I Norrlandsderbyt mellan BC Luleå och Umeå BSKT började det förstnämnda laget klart bäst.

En trepoängare från Thomas Massamba och en dunk från Denzel Andersson inledde den första perioden. Och det satte tonen för hela den första halvleken.

BC Luleå kontrollerade tillställningen och gick till halvtidsvilan med en 13-poängsledning.

”Det är många små grejer som avgör. Vi kunde ha stängt den här matchen mycket tidigare och det borde vi ha gjort. Men Umeå kämpade på och satte mycket skott. Så var det i dag”, säger BC Luleås lagkapten Tim Kearney.

BC Luleå öppnade starkt i den tredje perioden också. Corban Collins ledde laget offensivt och satte tuffa skott efter ännu tuffare skott.

Ett tag var ledningen uppe i hela 21 poäng – men sedan kollapsade hemmalaget.

BC Luleås defensiv lämnade en del att önska vilket gjorde att Umeå BSKT gradvis kunde äta sig in i matchen. Med ställningen 93-93 och tio sekunder kvar att spela hade sedan gästerna bollen på egen planhalva.

Det slutade med ett tufft halvdistansskott på periodsignalen från DeAndre Mathieu och Umeå vann sedan med 95-93.

”Det är så klart tungt. Aldrig kul att förlora. Speciellt när vi leder nästan hela matchen. Vi gör en bra första halvlek, med små grejer som vi vill rätta till. Men vi lyckas inte stoppa dem i andra halvlek”, säger Kearney.

Är det något särskilt defensivt som inte fungerar?
”Det var mest en mot en i slutet. Vi måste kika på video men jag tycker att det var mycket en mot en. De sätter en hel del skott i slutet också. Vi måste kunna stoppa”.

Bäst i BC Luleå var den amerikanske guarden Corban Collins. Förutom 29 poäng tog han även fyra returer och skickade ut åtta assist i förlusten.

Matchfakta

BC Luleå–Umeå BSKT 93–95
(24–13, 25–23, 22–27, 22–32)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 29, Thomas Massamba 14, Tavarius Shine 14, Robert Gilchrist 14, Denzel Andersson 10, Tim Kearney 7, Anton Kobylak-Berglund 3, Daniel Hansson 2.

Poänggörare, Umeå BSKT: Alexandros Varytimiadis 24, DeAndre Mathieu 20, Josh Greene 18, Albin Frank 9, Chris Singhateh 8, Anton Leth 8, Daniel Eliasson 6, Rami Ghanem 2.

Publik: 1 795.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchTim KearneyUmeå BSKT

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77