Förlust i slutminuterna mot Köping Stars

En nattsvart offensiv insats sänkte BC Luleå.
Luleålaget förlorade en jämn match mot Köping Stars på hemmaplan med 72-76.
”Det är klart att man är förbannad och besviken”, säger forwarden Axel Nordström.

BC Luleå inledde toppmötet med Köping Stars klart piggast.

Denzel Andersson satte tonen defensivt för BC Luleå vilket fick fart på offensiven och efter tio minuter ledde man med 21-13.

Men resten av matchen skulle bli en jämn historia. Köping, anförda av den amerikanska trion CJ Jackson, Gary Blackston och Jeremy Combs, åt sig ikapp och i halvtid ledde BC Luleå endast med fyra poäng.

”Det är klart att man är förbannad och besviken. Stundtals gör vi det bra och stundtals mindre bra. Vi möter ett bra lag och då håller det inte hela vägen när man inte är på topp”, säger Axel Nordström.

Det hela skulle avgöras i den fjärde perioden – och då räckte BC Luleå helt enkelt inte till.

Köpings Jeremy Combs tog över showen fullständigt under slutminuterna samtidigt som Luleålagets offensiv såg krampaktig ut.

Det gjorde att det gästande laget till slut vann med 76-72.

”Precis som i Södertälje-matchen så är vi för ofysiska under korgen. De får göra för mycket enkla poäng. De vinner kampen för många gånger helt enkelt”, säger Nordström.

Luleålaget var lågprocentigt offensivt när man endast sköt 42 procent totalt från golvet. För BC Luleå var det säsongens tredje förlust tillika den tredje raka hemmatorsken.

”Det är klart att det är fruktansvärt tråkigt. Det kommer så mycket folk och hejar på oss och vi är platta så många gånger. Vi måste verkligen steppa upp, bjuda på mer show och komma igång ordentligt så att alla människor vill komma tillbaka igen”, säger han.

Axel Nordström själv missade förra fredagens hemmamöte med Södertälje Kings på grund av en knäskada.

Under tisdagen var han tillbaka i spel igen.

”Det fanns stunder då det var tufft. Jag känner mig inte fullt rörlig i det. Jag blir frustrerad över det också. Det är många stunder då jag gör dåliga kamper. Frustration men samtidigt är det skönt att vara där ute igen”.

På fredag är det hemmamatch igen för BC Luleå. Då tar man emot nykomlingen Djurgården Basket i ”Retromatchen”.

Axel Nordström ser många förbättringsområden tills dess.

”Vi måste rätta till och minimera misstag. Vi har för många dumma borttappade bollar och grejer. Djurgården är ett bra lag också och de kommer att komma hit och försöka slå oss – precis som alla lag. Det är mycket upp till oss inställningsmässigt. Det gäller att hålla i hela matcherna för att vi ska kunna vinna”.

Matchfakta

BC Luleå–Köping Stars 72–76
(21–13, 15–19, 16–19, 20–25)

Poänggörare, BC Luleå: Quinton Upshur 23, Brandon Rozzell 21, Denzel Andersson 11, Daniel Hansson 5, William Eriksson-Hansson 3, Tim Kearney 3, Axel Nordström 2, Brice Massamba 2, Laron Smith 2.

Poänggörare, Köping Stars: Jeremy Combs 18, Cleveland Jackson Jr 17, Niklas Larsson 13, Gary Blackston 12, Shane Walker 6, Mikael Axelsson 4, Lukas Friberg 3, John Brändmark 3.

Publik: 1 817.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Axel NordströmKöping StarsMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77