Förlust i grundseriens sista match

BC Luleå förlorade mot Norrköping Dolphins med 76-84 i grundseriens sista match.
Nu väntar slutspel och kvartsfinaler mot Jämtland Basket.

BC Luleå kom till spel mot Norrköping Dolphins med två raka förluster i ryggen.

Först på bortaplan mot Borås Basket och i fredags hemma mot Södertälje Kings.

Tyvärr lyckades man inte bryta förlustsviten i Stadium Arena. Luleålaget spelade fyra jämna perioder mot Norrköping.

Det var en match som präglades av hårt spel och svagt skytte av båda lagen – både på tvåpoängare och trepoängare. Och det var jämnt hela vägen in i slutet av den fjärde perioden.

”Vi lyckades hänga med hela matchen fast vi förlorade returtagningen stort. Men vi vann väldigt många andra statistikrader. Det var returerna som fick oss på fall i dag”, säger Anton Kobylak-Berglund.

Med 03:39 kvar av matchen och ställningen 73-73 stod lagkapten Tim Kearney för en osportslig foul som blev kostsam. Motståndarens Shakir Smith kunde skjuta i två straffar och anfallet senare stoppade Anton Saks i två poäng som punkterade matchen.

”Det var inte svårare än att vi missade eller kastade bort bollen och de gjorde poäng varje anfall. Då går det som det går. De ’executade’ bättre, fick bättre ’looks’ och satte sina skott”, säger Kobylak-Berglund.

Norrköping tilläts ta 20 offensiva returer och vann den totala returtagningen med 47-33. Det blev direkt avgörande när BC Luleå föll med siffrorna 76-84 vilket blev lagets tredje raka förlust.

Anton Kobylak-Berglund var en av ljuspunkterna i det gästande gänget. Han gjorde åtta poäng på drygt 16 minuters speltid.

”Jag startade lite segt men kom igång i andra halvlek. Jag hade kunnat göra ett lite bättre försvarsjobb men är på det stora hela ganska nöjd”, säger Kobylak-Berglund.

Han fortsätter:

”Det är skönt att ha Brice (Massamba) tillbaka på planen igen. Det måste jag tillägga. Även om han inte spelade så mycket i dag så är det skönt att han är tillbaka”.

På måndag börjar slutspelet i SBL. För BC Luleå innebär det kvartsfinal på hemmaplan mot Jämtland Basket.

Matchfakta

Norrköping Dolphins-BC Luleå 84-76
(18-16, 19-18, 21-16, 26-26)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 23, Tavarius Shine 14, Robert Gilchrist 12, Denzel Andersson 8, Anton Kobylak-Berglund 8, Thomas Massamba 5, Tim Kearney 3, Daniel Hansson 3.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Joakim Kjellbom 22, Anton Saks 12, Mikael Lindquist 11, Andreas Person 10, Shakir Smith 8, Edvin Stark 6, Mike McDevitt 4, Jonathan Dubas 4, Johnell Smith 4, Anes Zekovic 3.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchNorrköping Dolphins

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77